Un bistrițean, pe jumătate maghiar, va merge până la Chișinău, pe jos, cu tricolorul în mână! El chiar crede în unirea României cu Basarabia

Mulți vor spune că nu e ,,sănătos la minte”, dar cel mână în luptă pe Antal Francisc este iubirea de țară și gândul că Unirea din 1918 e doar un prim pas înspre reîntregirea hotarelor României ,,dodoloațe”. Deci, un alt ultramaratonist, cu un real proiect pentru Centenar.

Antal Francisc are 63 de ani și a pornit în peripul său patriotic din centrul Bistriţei, din fața statuii poetului Andrei Mureşanu și vrea să ajungă la Chișinău, un traseu de peste 450 de kilometri.

,,Este un gest simbolic în anul Centenarului Marii Uniri şi în luna în care se aniversează o sută de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Voi ajunge acolo, la frații mei basarabeni. De fapt, românii mei de peste Prtut, pe care vreau să îi strâng la piept cu drag și să sărutăm împreună tricolorul sfânta declarat Antal Francisc înainte de a  pleca în ultramaratonul național.

El estimează că va ajunge în seara zilei de 24 martie în capitala Republicii Moldova, unde, a doua zi, va avea loc un marș unionist.

Steagul judeţului Bistriţa-Năsăud va poposi pe aleea scriitorilor din Chişinău, unde sunt statuile bistrițenilor Andrei Mureşanu, George Coşbuc şi Liviu Rebreanu, şi va ajunge şi la Soroca, cetate ridicată de meşterii bistriţeni în vremea lui Petru Rareş.

Bistrițenul a paraticipat și la ,,Marșul Speranței”, alăturându-se clujenilor care au ales să protesteze faţă de modificările legilor justiţiei mergând pe jos la Bucureşti.
 

Adauga comentariu