Un bistrițean a fost depistat drogat la volan între București și Brașov. Acesta avea și „rezerve” asupra sa

Se face mare tam-tam cu intrarea în vigoare a reglementărilor legate de folosirea telefonului la volan, un tic pe care șoferii români greu îl vor „trata”. Însă adevăratele pericole de pe șoselele patriei, așa cum sunt ele, înguste și pline de gropi, sunt în continuare prezente: alcoolul și drogurile la volan!

Un bistrițean care se deplasa pe autostrada A3 Bucureși-Brașov, a fost depistat în trafic de polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi în timp ce conducea o autoutilitară, aflându-se sub influența substanțelor interzise, precizează dcnews.ro.

 Totodată, mai relatează sursa citată, asupra bărbatului s-a găsit și un recipient ce conținea 2-3 grame de substanță albă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substantelor stupefiante, fapta prevăzută de articolul 336, alineatul 2 din Codul Penal, cât și pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu conform articolului 4 din Legea 143/2000.

Din păcate, mulți dintre șoferii depistați în trafic conducând sub influența alcoolului sau a drogurilor sunt cercetați în stare de libertate și primesc condamnări fără executare. Mai mult, unii șoferi aflați în cercetare judiciară recidivează fără a avea nici măcar cel mai mic resentiment.

Un alt bistrițean a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, după ce a produs un accident de circulație, în urmă cu câteva zile. Oamenii legii au descoperit că bărbatul nu avea permis de conducere și, în plus, era băut criță. Mai mult decât atât, bistrițeanul avea încă din luna ianuarie un dosar penal pentru conducere fără permis. Ce s-a întâmplat? Față de bărbatul reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. În schimb, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, acesta fiind singurul „vinovat” care a fost lispit de libertate…

Să nu uităm: utilizarea telefonului în timp ce conducem este strict interzisă! Poate intra un drogat în noi!

 

sursa foto: dcnews.ro

 

Adauga comentariu