Un bărbat de 56 de ani din Beclean a decedat din cauza gripei în secția de terapie intensivă. Acesta suferea de mai multe afecțiuni, printre care și cancer

În județul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat marți, 5 martie, cel de-al doilea deces cauzat de gripă în acest sezon, acesta fiind cazul cu numărul 168 la nivel de țară.

Bărbatul respectiv avea 56 de ani, era din Beclean și suferea de mai multe afecțiuni. A fost internat inițial în secția de cardiologie, iar în momentul în care starea de sănătate s-a înrăutățit acesta a fost trasferat în secția de terapie intensivă.

Aici a fost depistat cu virusul gripal de tip A, probele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din capitală confirmând acest fapt. În acest sens, pacientul a fost propus pentru un transfer în secția de boli infecțioase, dar din păcate nu a mai fost transferat, intervenind decesul. Pacientul nu era vaccinat anti-gripal.

„Este vorba de un pacient cu multiple afecțiuni, un pacient aflat în evidențele oncologice cu cancer bronho-pulmonar, diabet zaharat, bronho-pneumonie obstructivă cronică, metastaze hepatice, insuficiență respiratorie, dar și alte afecțiuni” – a declarat pentru stiridebistrita.ro purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița, Camelia Strungari.

La nivelul județului, în săptămâna de raportare 25 februarie – 3 martie, conform Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, au fost întregistrate 17 noi cazuri de gripă din care doar 4 pacienți au fost internați, doi copii și doi adulți, iar în cazul pneumoniilor au fost înregistrate alte 270 de cazuri, din care 56 au fost pacienți internați, iar o persoană de peste 65 de ani a decedat.

 

foto cu caracter ilustrativ - sursa: RomaniaTV.net

Adauga comentariu