Uluitoarea declarație a săptămânii: Floarea Gaftone – secretarul Primăriei Bistrița: „În cadrul Primăriei există mai multe variante de PUG” – declarație ce „lămurește” urbanismul local

Una dintre cele mai surprinzătoare declarații ale săptămânii aparține secretarului Primăriei Bistrița, Floarea Gaftone, persoană care are în propria „jurisdicție” tocmai vegherea asupra legalității documentelor ce intră sau ies din această instituție.

Ce vreau să vă informez este că în cadrul Primăriei există mai multe variante de PUG și chiar în spațiul public sunt instituții care dețin mai multe variante de PUG” – a declarat Gaftone în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local.

Declarația secretarului, conform timponline.ro, a venit pe fondul unor probleme urbanistice ridicate de consilierii liberali care sesizau primarului faptul că în Bistrița se construiește haotic și se „mutileaza” fața orașului. Răspunsul edilului a fost unul sec și s-a canalizat pe respectarea legii și a regulilor în domeniu.

Floarea Gaftone a intervenit în această discuție și a precizat faptul că se acordă autorizații de construcție „în trei semnături”, fără avizul de legalitate al dânsei, spunând că primarul, șeful serviciului urbanism și arhitectu-șef semnează și își asumă respectivele documente.

Pe lângă blocul ridicat la intersecția străzilor Calea Moldovei și Lucian Blaga (foto) construit de NVM Real Estate (Marius Negrea), de la care a pornit discuția, Gaftone a adus în discuție alte trei locații care sunt vizate și „avizate periculos”, în speță fiind intenția de a se construi un bloc de P+8 etaje în locul Hanului, chiar în fața spitalului, unul de P+8 sau P+10 în locul clădirii ce a adăpostit Biblioteca Județeană pe strada Gării vis-a-vis de poliție, dar și un alt bloc de P+8 în spatele pieței „de la ruși”, tot pe Calea Moldovei, toate aceste locații având documente fără avizele de legalitate.

Hanul - locul unde se va construi un bloc P+8 (constructor Midas Construct - Mihăiță Arpășteuan)

Fosta clădire a Bibliotecii Județene - se va construi un bloc P+10

Zona din spatele „pieței de la ruși” - se va construi un complex conform planului de mai jos. (Constructor - NVM Real Estate, Marius Negrea)

 

Adauga comentariu