UIMITOR: Au apărut primele rapoarte de activitate ale consilierilor locali bistrițeni din acest mandat! Două din 21 de consilieri aleși!

Cât de mare și profundă poate fi durerea în cot a celor aleși să reprezinte interesele cetățenilor bistrițeni dacă în doi ani de zile nu s-au sinchisit să își întocmească un banal de raport de activitate, document cu termen obligatoriu, prevăzut de lege...

Conform legislației în vigoare, fiecare consilier ales este OBLIGAT să-și depună atât delcarația de avere și interese, cât și raportul de actvitate, cel mai târziu până la data de 30 iunie a anului următor. Actuala garnitură de consilieri locali aflați în funcție, majoritatea yes-mani și marionete de partid, nu s-au obosit cu fleacuri de acest gen. Cel puțin pe partea de rapoarte de activitate, unde folderul destinat expunerii publice ale acestora a fost gol până azi, 26 octombrie, când au apărut primele două astfel de documente.

Nu că s-ar relata nu-știm-ce povești de adormit părinții votanți în acele rapoarte, dar măcar bunul simț de a comunica celor care te-au ales în această funcție boemă ceea ce ai făcut timp de un an pe votul și banii lor, nici măcar acela nu există!

Cele două rapoarte de activitate aparțin consilierilor locali ai Partidului Ecologist Român, Mircea Arhiudean și Teodor Mârza care, deși sunt identice, măcar au apărut și ne vorbesc „sintetic” de activitatea celor doi consilieri.

Aceștia au fost co-autori în opt proiecte de hotărâri, din care numai unul a „trecut” de masa de vot, fiind vorba de un proiect comun al tuturor celor 21 de cosilieri locali și care făcea referire la „aprobarea susținerii financiare a Clubului Sporiv Muncipal Bistrița pentru activitatea desfășurată de echipa de handbal feminin”.

Chiar dacă a întrunit sufragiile tuturor consilierilor locali, această hotărâre nu s-a pus în practică deloc, adică municipalitatea nu a acordat nici un fel de sprijin financiar echipei de handbal feminin, între timp transformată din CSM Bistrița în Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și trecută în subordinea colegilor mai „pragmatici” de la Consiliul Județean. Hotărârea 132/2017 a rămas o mică lege locală care nu a fost pusă în practică niciodată...

Celelate șapte proiecte întocmite de cei doi consilieri locali PER au referire la diferite aspecte din spectrul civic local, fiind vorba de retragerea municipiului din AGA ADI Deșeuri din cauza situației unei crize prelungite în ceea ce privește operatorul Supercom, un proiect care făcea referire la schimbarea învelitoarelor/acoperișurilor de azbociment din municipiu, de reducerea unor impozite, transmiterea live a ședințelor de CL, monitorizarea prin GPS și inscripționarea tuturor autovehiculelor din „garajul” municipalității, amendamente referitoare la parcări, precum și o hotărâre legată de organizarea unui referendul local, cel care trebuia organizat în același timp cu referendumul pentru modificarea constituției. Nici unul dintre cele șapte proiecte depuse nu a trecut.

Restul de 19 consilieri locali care aparțin atât PSD și ALDE, cât mai ales PNL, nu au avut încă bunul simț de a completa o amărâtă dare de seamă către populația de la care vor cerși peste nici doi ani alte voturi!

 

 

Adauga comentariu