Turc dă sfaturi prețioase ministresei Dan, iar pe aceasta o doare-n jandarmii călare

Din micimea unui sediu de partid din provincie, se înață către București sfaturi și dojene care abia trec de ușa de intrare. Cuvintele grăite, uneori cu o reală apăsare, de politicieni aflați la căldura opoziției, se fac auzite ca niște șoapte lugubre noaptea într-un cimitir. Să-ți fie frică, oare...

Din liniștitul sediu de pe Pietonal, Ioan Turc – șef cu acte aproape-n regulă al liberalilor bistrițeni, aflat sau nu în timpul serviciului (fiind tartor șef la Registrul Comerțului) s-a încumetat să dea sfaturi unui ministru în exercițiu.

Cum manifestările de stradă ale românilor în general, a bistrițenilor în special, sunt motive de scoatere a nasului de sub pătura opoziției, Turc a ținut musai să sublinieze prezența jandarmilor călare la protestele din București, căci de prezența jandarmilor la manifestațiile din Bistrița, nu sunt comentarii, aceștia având o prestație ireproșabilă. La București, prezența jandarmilor călare, comform celor declarate de Turc, ”a fost un gest vădit de intimidare a manifestanților, printre care se aflau multe femei și copii”.

Conform declarațiilor făcute de Georgian Enache pentru Digi24 ”Jandarmii călare participă la toate manifestațiile care au loc în spatiul public, nu este o noutate sau o premieră (...)cai pe care noi în folosim în misiuni sunt bine antrenați. Sunt niște etape în pregătirea lor, este una specifică, adunări mari de persoane. Nu sunt un pericol pentru cetățeni”. Ce-i drept, numărul acestora a făcut mai multă vâlvă, nu prezența lor ca atare.

Astfel, Ioan Turc o dojenește pe Carmen Dan – ministrul de interne, dând și următorul sfat: ”să încerce să nu repete soarta pe care a avut-o Tudor Postelnicu, ultimul ministru de interne comunist”. Atât!

Adauga comentariu