Tupeu sau inconștiență? Un bistrițean a încercat doborârea recordului în materie de infracțiuni simultane: a reușit „doar” trei

Răspunsul nu îl vom afla prea curând din partea unui bistrițean în vârstă de 30 de ani care a reușit în cursul zilei de 23 aprilie să încalce simultan trei prevederi legale în ceea ce privește circulația rutieră.

Este vorba de conducerea în stare de ebrietate, fără a deține permis auto și fără ca autovehicolul în care se afla să fie înscris în circulație!

„Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus nu este înmatriculat”- se arată într-un comunicat al Inspectoartului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii rutieri efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

 

N.B.

Conform art. 334 alin. 1 din Codul Penal: Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau înregistrat potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă.


Conform art. 335 alin. 1 din Codul Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.


Conform art. 336 alin. 1 din Codul Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

 

foto cu caracter ilustrativ

Adauga comentariu