Trezirea liberală la clopoţelul Bacalaureatului! Una scurtă, să nu fie cu supărare

S-au trezit liberalii! Din somn. Unul adânc, care durează cam de prea multă vreme. Baiul este nu faptul că s-au trezit târziu, după ce a trecut şi cel de-al 12-lea ceas, ci fiindcă vor adormi rapid la loc. De-aia PSD poate domni liniştit, să facă năzbâtii câte vrea şi să pună în aplicare tot ce-i trece prin cap. Opoziţia doarme liniştită, aşa că nu are cine să ia atitudine. Somn uşor, deci, PNL!

 

Exemplele legate de adormirea liberală sunt multe, însă ne oprim la conferinţa de azi a liberalilor bistriţeni, care au făcut vorbire, prin gura Dianei Morar, despre examenul de Bacalaureat ilegal de anul acesta. Bacalaureat care a debutat ieri cu primele examene de evaluare a competenţelor, în baza unui ordin de ministru emis încă din luna august a anului trecut. Deci când nu era nici măcar început anul şcolar 2017-2018.

Am aflat de la liberala bistriţeană că, totuşi, pe această temă, preşedinta  Femeilor Liberale, deputatul Florica Cherecheş, care este totodată membru al Comisiei de educaţie a Camerei Deputaţilor, a solicitat actualului ministru al Educaţiei - Valentin Popa şi premierului României - Viorica Dăncilă să intervină "urgent" să rezolve "această situaţie de ilegalitate ce poate fi în detrimentul elevilor aflaţi în anii terminali de liceu care susţin în acest an examenul de Bacalaureat".

Da, este total aiurea ca un elev de clasa a XII-a să susţină nişte examene din cadrul Bacalaureatului fără să aibă situaţia şcolară încheiată. Dar, cum ar mai putea fi rezolvată această situaţie, în condiţiile în care tăvălugul a luat-o rapid la vale? Să fie anulate examenele de evaluare a competenţelor? Şi cine suferă până la urmă? Nu tot ei, elevii care au intrat în focul examenelor? 

De ce nu au făcut liberalii vâlvă puternică până acum, prin deputata Cherecheş, fiindcă domnia sa era în perfectă cunoştinţă de cauză ce urmează să se întâmple la jumătatea lunii februarie? 

Consultând pagina sa de pe site-ul camerei Deputaţilor, aflăm că Florica Cherecheş, deputat PNL de Bihor, l-a interpelat în luna noiembrie 2017, pe această temă pe ministrul de atunci al Educaţiei Naţionale Liviu Pop. Ministru care i-a dat scurt cu flit printr-un răspuns lacunar, din care reieşea faptul că oricum aceste examene de evaluare a competenţelor nu sunt strâns legate de probele scrise care urmează să fie susţinute după absolvire, astfel că eliberarea certificatelor care atestă nivelul de competenţă lingvistică a elevilor nu este cu nimic împiedicată. Mai pe româneşte spus, elevul de clasa a XII-a primeşte acolo nişte hârtii care ne indică cum stă el la partea de comunicare în limba română şi o limbă de circulaţie internaţională, precum şi cât de bine se pricepe într-ale informaticii. Madam deputat a înghiţit găluşca şi a tăcut mâlc. Nu a revenit asupra subiectului, deşi mai are interpelări adresate  ministrului Educaţiei (noului). 

De aici tragem o concluzie: Situaţia asta în detrimentul elevilor le convine liberalilor de minune, fiindcă au lăsat nenorocirea să se întâmple şi acum fac pe lupii moralişti.  

Adauga comentariu