Trei unițăți de învățământ din Bistrița-Năsăud se află în scenariul ROȘU. Urmează CN „Liviu Rebreanu”, acolo unde numai azi au fost înregistrate trei cazuri de infecție cu Covid-19

Situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus la nivelul unităților de învățământ din Bistrița-Năsăud a dus la trecerea în scenariu trei (roșu) a unor școli, aceste fiind închise deja.

Conform Inspectoratului Școlar Județean, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Școala Primară Mijlocenii Bârgăului si Școala Gimnaziala Cepari sunt cele trei unități care au intrat în acest scenariu, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” fiind luat în calcul și el pentru închidere. DSP BN a anunțat că numai azi, 21 octombrie, la nivelul acestei unități de învățământ, au fost înregistrate trei cazuri de infecție cu noul coronavirus, fiind vorba de doi profesori și un elev.

Situațiala nivel de județ, în ceea ce privește învățământul, este următoarea: printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 12 din cazurile active sunt cadre didactice. Șase dintre acestea sunt în evaluare, restul în izolare la domiciliu. 22 din cazurile active sunt elevi. Cinci dintre aceștia sunt internați în spital, doi sunt în evaluare, iar restul de află în izolare la domiciliu.

243 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Alte 49 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, iar trei unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Adauga comentariu