Trei mari teme pe care candidații la fotoliul de primar al Bistriței le folosesc excesiv și le duc în derizoriu: Stadionul, Râul și Parcările

Precampania electorală este în plină desfășurare, atât în județ cât mai ales în municipiul reședință, aici unde bătălia este una cât se poate de serioasă, la mijloc fiind mai mut orgolii și interese decât accederea într-o funcție de gospodar al unui oraș.

Astfel, avem parte de sute de candidați și contracandidați în toate cele 62 de unități teritorial-administrative, la care mai adăugăm și Consiliul Județean. La nivelul municipiului Bistrița, din 10 pretendenți am rămas cu 7 candidați, care mai de care neinventivi, posaci, falși și ipocriți.

Toți abordează aceleași teme de campanie, mileuri croșetate din promisiuni irealizabile sau chiar din fire de nețesute fragile și despicabile. Toți sunt aplecați asupra voinței populare, toți se plimbă acum printre oameni să-i asculte, să le ia semătura și mai apoi să le fure votul.

Toți sporovăiesc basme despre cât de frumoasă o să fie Bistrița pe vremea lor, scuipă minciuni electorale despre investiții în te miri ce obiective inventate sau existente, purtând cu ei „eul” de campanie, binevoitor, zâmbitor, empatic și uman.

Nu este candidat care să nu fi vorbit despre Stadionul „Jean Pădureanu”, unul din subiectele de interes, fapt extrapolat la maxim. Toți au de gând să revigoreze această locație, toți sunt împotriva demolării acestuia, căci cine ar avea curajul să spună acest lucru pierde electorat de la prima silabă.

Doar că acel obiectiv este unul privat deoacamdată, și nu poți să vorbești despre el ca și cum ar fi al tău. Nu este nimic sigur legat de o eventuală achiziție a acestuia de către autoritățile locale, așa că tot ceea ce se vorbește legat de stadion este pur propagandă goală și ieftină.

Râul Bistrița este cealaltă temă abordată fals și propagandistic de către candidați. Bla-bla-urile cu „apa-izvorul vieții” la doi pași de noi, că ce frumos ar face unul sau altul acolo, sunt doar expectorații politicianiste fără acoperire. Nu am văzut absolut niun proiect concret, nici măcar o idee în acest sens. Unii zic că nu-și devoalează proiectele de frica competitorilor, care ar putea să le copieze. Mai mult, unii deja urlă prin târg și piețe (locuri prin care nu au mai călcat de foarte multă vreme) că sunt furați de alți candidați.

Parcările, un alt leit-motiv al candidaților! Aici nu mai există limite, toți fac mii de parcări, etajate, supra etajate, subterane, la intrare în oraș, la ieșire în oraș, pe oraș, totul în cel mai manelistic mod cu putință: fărăăăă număăăăăr! Păi măi, oameni buni... Unde? Nimeni nu spune unde și cum. E drept că exemplul ultimilor 12 ani este grăitor, dar chiar și-așa, nu doriți să ne împărtățiți locații, surse de finanțare, etc.?

Mai sunt și alte teme abordate pur electoral de candidați, însă aceste trei sunt postate în mod frecvent și puse pe repeat.

Doar cu ștampila în mână, în cabina de vot, acolo le putem răspunde acestora, după o tură de alergare pe stadion, o plimbare pe Bistrița navigabilă și apoi garați într-o parcare mirobolantă.

Adauga comentariu