Via Transilvanică ”adoptată” de mai multe primării, firme sau persoane fizice

Echipa Tășuleasa a luat din nou la pas Via Transilvanica din județul Bistrița Năsăud, împreună cu Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan.

Din direcția Vatra Dornei către județul Mureș, Via Transilvanica în județul Bistrița-Năsăud, tronson denumit pe harta și site-ul proiectului Ținutul de Nord, a fost finalizat prima dată după lansarea proiectului în 2018.

Cu sprijinul Consiliului Județean și Consiliilor locale ale fiecărei comune pe raza căreia trece traseul nostru, cei 134 kilometri au fost trasați, amenajați, marcați iar mai apoi, cu ajutorul Salvamontului Bistrița-Năsăud, au fost omologați ca traseu turistic.

După primul an de funcționare, cu sute de turiști care l-au parcurs pe jos sau cu bicicleta, marea majoritate a marcajelor, plăcuțelor și indicatoarelor au fost distruse de mâna omului sau de natură. Acest lucru nu a trecut neobservat de către noi și am căutat o soluție de lungă durată pentru această problemă, aplicabilă pe tot traseul. Ne-am gândit, în primul rând, să schimbăm marcajele cu unele de mai bună calitate.

În al doilea rând, am scos kilometri gata amenajați spre adopție, așa încât, oameni binevoitori, organizații sau asociații să ne ajute să putem menține curățenia, marcajele intacte și traseul deschis pentru călători.

Acești oameni s-au găsit repejor, și au făcut o treabă minunată până acum, prin activități de ecologizare pe kilometri adoptați, prin promovarea traseului parcurgându-l, prin concursuri sau drumeții organizate. Pentru că acești „părinți adoptivi” înseamnă pentru noi foarte mult, dorim să le mulțumim pentru sprijinul acordat pentru scopul comun de a îngriji acest traseu al nostru, al tuturor.

Astfel, echipa Tășuleasa a pornit ieri la drum, pe același traseu, să împartă indicatoarele și materialele de marcat „părinților adoptivi” și reprezentanților comunelor VT.

Prima parte a traseului, în zona Lunca Ilvei, 15 de kilometri au fost adoptați de Primăria Lunca Ilvei, următorii 15 de noi, Tășuleasa Social. Copacul de cafea (dătător de energie bună) a luat în grijă următorii 12 kilometri, urmat apoi de Ocolul Silvic Bistrița Bârgăului cu alți 10 km. Familia Berende cu câinii lor husky și concursurile de atelaje canine au înfiat 10 km, urmați de 11 km de către Livia Cocolas și Daniel Negruți și următorii 12 km de către Cristina și Vasile Tompa. Cei care ne-au făcut tăblițele și toate celelalte materiale de marcat și promo, Sepia Print, au adoptat următorii 18 km, urmați de 4 km de către Biserica Evanghelică de la Jeica. Urmãtorii 7 km au fost adoptați de Rotary Club Bistrița Nosa și ultimii 20 kilometri au fost adoptați de prietenii de la Datacor!


Mulțumim acestor „familii adoptive” care au acoperit cei 134 kilometri din județul Bistrița-Năsăud și care vor menține frumusețea și curățenia traseului pentru drumeții care îl vor năpădii cu pașii lor!

A fost o zi minunată și plină de speranță!, au precizat „părinții” Via Transilvanica - Tășuleasa Social.

Comentarii

Vizitator

27.05.2020 13:42

Ocupat cu drumetia pe Via Transilvanica, președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan să nu uite că azi 27 mai 2020 se împlinește un an de la încarcerarea fostului lider al PSD Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială Teleorman.De asemenea, Dragnea mai este urmărit penal și în dosarul Tel Drum. DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene. Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență.

Adauga comentariu