Traian Ogâgău scoate tinerii sîngeorzeni la prins de fluturi! Contra cost, evident...

Sătul să prindă fluturi de unul singur, primarul de Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a lansat un nou concurs care vizeză, de această dată, tineretul din urbea de pe Valea Someșului superior. Ogâgău nu este la prima acțiune de acest gen, fiind dispus să bage mâna în buzunar spre educarea și educația membrilor „parohiei” sale.

Citește și... Ogâgău trece pe modul artistic: oferă bani pentru fotografii, instantanee cu natură moartă

De această dată gândurile primarului se îndreaptă către tinerii comunității sale, mulți dintre aceștia fiind prinși cu degetele încleștate în gadgeturi, chair dacă au la dispoziție o natură înconjurătoare extrem de darnică (cu excepția unei păduri dispărute prin defrișare ilegală în doar câțiva ani).

Ogâgău îi trimite pe copii și tineri la „vânătoare” de muște, libelule, buburuze sau fluturi, sau orice mică vietate din natură, pe care să le colecționeze în insectare, termen dispărut din terminologia școlară de ceva vreme.

Astfel, cel mai bogat/frumos insectar, considerat de unii ca „cimitir ambulant de gâze”, va fi premiat cu suma de 1.000 de lei, locul doi cu 500 de lei, iar locul al III-lea cu 300 de lei. Consursul se va finaliza pe data de 29 septembrie, atunci când este programată și premierea, iar insectarele vor putea fi prezentate și în cadrul școlilor.

Este mai puțin important faptul dacă la data respectivă domnul Traian Ogâgău va mai fi sau nu primar de Sîngeorz-Băi, data alegerilor locale fiind încă în dispută parlamentaro-guvernamentală, deoarece cuvântul lui Ogâgău e cuvânt, iar fondul de premiere este suportat de actualul primar din bugetul propriu și personal, pe persoană fizică.

Avem însă și un mic sfat pentru viitorii participanți la acest concurs: nu includeți albine în insectar! În primul rând pentru că există posibilitatea ca acestea să reacționeze în timp ce sunt „vânate”, sunt vitale pentru echilibrul ecosistemului, iar dacă e să ne gândim la una dintre afacerile familiei Ogâgau, albinele ocupă un rol important aici.

Unii ar putea pierde chiar și dreptul de a candida, pentru niște pământ unde s-ar fi amplasat stupi.

Adauga comentariu