Traian Ogâgău livrează cu un buldoexcavator retur de gunoaie, cu ramburs! Primarul de Sîngeorz-Băi a început o luptă crâncenă împotriva celor care poluează natura cu deșeuri

Cunoscut pentru acțiunile sale ieșite din anumite tipare, primarul orașului-stațiune Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, recidivează la capitolul inițiative civice. Dacă cu ceva timp în urmă mătura balega de pe străzile orașului, acum s-a apucat să caute în gunoaie indicii legate de cei care poluează cu maximă nesimțire Valea Someșului.

Într-un live lăcut de edil azi, 17 decembrie, Ogâgău face o inspecție pe malurile Someșului, acolo unde gunoaiele sunt adevărate redute ale „civilizației” și „obiceiurilor” locului. Primarul, furios din cale-afară pe cei care aruncă gunoaiele în natură și mai ales pe malurile râului, caută prin gunoaie indicii legate de „gospodari”.

Într-un loc compact, Ogâgău găsește un înscirs cu un nume și o adresă. Apoi dă ordin angajaților prezenți la fața locului să încarce acel gunoi în cupa unui buldoexcavator și pleacă împreună cu aceștia către adresa respectivă.

Ajunși la locația respectivă, „incriminatul” nefiind acasă, Ogâgău dă ordin de retur cu ramburs a gunoiului: cupa buldoexcavatorului se ridică peste gard și se golește în curte! Ogâgău le spune polițișilor locali să aplice și o amendă, maximă!

Ce să mai zicem, inițiativa este lăudabilă, iar dacă toți primarii ar proceda la fel, poate că malul Someșului ar arăta puțin mai curat. Însă nu trebuie să uităm că toate aceastea sunt cauzate de obișnuință, de „obiceiuri” și mai ales de educație, capitol la care știm cum stă treaba, edilul fiind și la acest capitol un... „erou”.

Adauga comentariu