Traian Ogâgău are și relații bune, continue și pline de devotament... cu instanțele de judecată! Urmează un octombrie cam „roșu” pentru primarul orașului Sîngeorz-Băi. Unele „pozne” l-au urmărit prin tribunale

Fiind în postura de primar, Traian Ogâgău a avut destulă treabă prin sălile de judecată, căci există într-un astfel de mandat și această obligativitate, cea de a reprezenta unitatea administrativ-teriotrială pe care o conduce în diferite spețe, multe fiind în contengios administrativ. Însă aventura lui Ogâgău prin instanțele românești nu s-a limitat doar la acestea...

Traian Ogâgău este, dincolo de primarul orașului-stațiune Sîngeorz-Băi, un personaj destul de colorat ca prezență în spațiul public. A fost un mare iubitor al filmelor de acțiune, actorul său preferat fiind Jean-Claude Van Damme, de unde i s-a tras și porecla de Traian „Van Damme”.

Ogâgău s-a făcut cunoscut inițial ca patron de discotecă, una destul de frecventată în Sîngeorz-Băi. Au circulat destul de multe povești cu el ca patron, care mai de care mai colorate. Apoi a devenit și patron de media, un mic mogul, căci tot în orașul-stațiune a emis pentru prima dată și Radio Someș, un post de radio care și-a cimentat, pe parcursul timpului, poziția pe piață.

Fiind un bun antreprenor, Ogâgău și-a extins afacerea, și-a deschis și o pizzerie lângă discotecă, iar mai apoi un restaurant de lux în Bistrița, dar și unul în Cluj-Napoca. Discoteca și pizzeria din Sîngeorz-Băi au dispărut, însă radioul și cele două restaurante continuă să fie un succes pe piață, chiar dacă acestea nu mai sunt în gestionarea lui directă, fiind aflate sub contracte de manageriere cu terțe persoane.

Personajul pestriț Traian Ogâgău a reușit să smulgă fotoliul de primar din mâinile pesediștilor, după câteva mandate mai mult decât șterse ale lui Rolnad Venig, bătălia finală fiind câștigată chiar în fața lui Daniel Suciu, în 2016.

Însă succesul politic, mixat cu felul său excentric de a ieși în evidență, i-au adus lui Ogâgău și câteva belele înscrise în cărțile publice ale instanțelor de judecată: recalcitrant cu familia, șmecher la volan, mult prea binevoitor cu apropiații în relația cu primăria, sunt doar câteva dintre aspectele ajunse pe mesele judecătorilor.

Luna octombrie nu va fi una ușoară pentru Traian Ogâgău, deoarece sunt câteva înfățișări în procese care îi pot schimba viața, căci în funcție de verdictul primit, actualul și posibil viitorul primar de Sîngeorz-Băi își riscă libretatea: orice sentință în care se pronunță vinovăția acestuia îi va aduce executarea pedepsei, fără posibilitatea de a primi predeapsa cu suspendare. Asta teoretic, căci nu știm noi cu certitudine gândirea unui judecător sau al altuia.

La data de 1 octombrie 2020, Traian Ogâgău este așteptat la Curtea de Apel Cluj, în calitate de reclamant într-un proces cu Agenția Națională de Integritate, acolo unde primarul va trebui să-și dovedească nevinovăția în raport cu statul de „incompatibil” dat de pârâta agenție.

În fapt, este vorba de un contract de închiriere pentru o pășune ce aparține Primăriei orașului Sîngeorz-Băi, contract avizat favorabil de primar fără a fi trecut prin Consiliul Local sau să fi urmat o procedură de licitație. Astfel, Ogâgău este acuzat de conflict de interese deoarece persoana care beneficiază de prevederile acelui contract de închiriere este rudă de gradul I cu edilul, fiind vorba de tatăl său.

După un proces pierdut de Ogâgău pe fond, la Judecătoria Năsăud, unde a venit un verdict ce-l putea scoate de pe scena politico-administrativă, primarul primește bunăvoința Curții de Apel care desființează soluția judecătorilor năsăudeni, însă nu-l absolvă de vină și primește un avertisment. Fapta rămâne totuși punctată, însă fără repercusiuni.

Apoi vine ANI și-l declară incompatibil. Despre acest moment puteți citi AICI. Tot în acest material, Ogâgău declara pentru publicația noastră că va ataca decizia, ceea ce s-a și întâmplat.

Însă ceea ce îi poate aduce lui Ogâgău sentința ce-l va priva de libertate este procesul în care acesta este acuzat de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art.337 NCP), proces pierdut de primar pe fond. Ogâgău a făcut apel, astfel că la data de 12 octombrie este fixată prima înfățișare în acest proces.

Tot la data de 1 octombrie, Ogâgău mai are o înfățișare de bifat, la Tribunalul Bistrița-Năsăud, acolo unde cere anularea unui proces verbal de contravenție (seria PBNX nr. 0117864/20.09.2017) emis de IPJ BN, pierdut inițial pe fond. Tot la acest capitol al amenzilor primite de șoferul Ogâgău se află și procesul din data de 7 octombrie de la Judecătoria Marghita, acolo unde primarul face o plângere contravenţională (PBHX 304012), adică cere anularea altei amenzi primite, de data aceasta din partea IPJ Bihor. Și tot la capitolul amenzi, Ogâgău a mai contestat încă una, emisă de postul de poliție al orașului Valea lui Mihai (p.v. seria PBHX nr.304012/22.05.2020), însă instanța i-a anulat cererea.

În instanță a ajuns și pentru presupuse fapte „domestice”, fosta soție cerând un ordin de protecție împotriva lui Ogâgău, însă nu pentru ea, ci pentru părinții ei. Secția Civilă a Judecătoriei Bistrița a respins însă cererea doamnei Ogâgău:

„Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesual active faţă de cererea petentei de emitere a ordinului de protecţie prin care să se dispună interdicţia intimatului de a se apropia de casa părinţilor petentei pe care aceasta din urmă o vizitează periodic. Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordinului de protecţie formulată de petenta OFG, în contradictoriu cu intimatul OT. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariului în cuantum de 260 lei cuvenit apărătorului din oficiu al intimatului, avocat C. A. cu delegaţia nr. 06867/18.12.2017. Obligă petenta să plătească în favoarea Statului Român suma de 260 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu. Cu drept de apel la Tribunalul Bistriţa-Năsăud în termen de 3 zile de la pronunţare. Dată în cameră de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică azi, 19 decembrie 2017”.

Traian Ogâgău s-a mai „remarcat” în spațiul public cu diverse ocazii. Ba trântind ușile primăriei în timpul nesfâștitelor certuri cu vicerpimarul său, făcând miștouri alături de șoferul său când a achiziționat un bolid din bugetul local, ba urmărind avioane care ar fi împrăștiat soluții dezinfectante pe bază de pălincă. Ieșite din liniștitul contidian sîngeorzan au fost și acțiunile sale de curățire a carosabilului plin de balegă, amedarea oierilor ce traversau orașul, sau insistențele sale în a-l chema la chermeze oficiale pe „ciocănarul” Cristian Pomohaci, de altfel prieteni buni.

 

 

 

Adauga comentariu