TRAGEDIE la Telciu: un tânăr de 33 de ani a sfârșit STRIVIT DE O STÂNCĂ, în Austria! Bărbatul efectua lucrări forestiere într-o zonă montană

Veștile tragice continuă să se abată asupra comunei Telciu, județul Bistrița-Năsăud: după șocantul eveniment al găsirii unui cadavru al cărui cap a fost sfâșiat de urși, în zona Fiad-Romuli, o altă tragedie arborează doliul în localitatea Valeriei Peter Predescu.

Este vorba de moartea unui tânăr de 33 de ani, survenită în urma unui accident de muncă din Austria. Grigore Mititel a fost surprins și accidentat mortal de o stâncă în cădere, în timp ce telceanul efectua lucrări forestiere în zona Klagenfurt.

Grigore Mititel era necăsătorit și locuia împreună cu familia pe Valea Telcișorului. Conform primarului comunei Telciu, Sever Mureșan, Grigore era alături de tatăl său principala sursă de venituri a familiei:

„Mergea la muncă în străinătate să câștige mai bine pentru a-și întreține familia. La fel ca și multe alte persoane din zonă, Grigore era specializat în munci forestiere, o meserie foarte grea care implică și foarte multe riscuri. Am vorbit cu cineva care a mai lucrat în trecut acolo și mi-a povestit despre condițiile de muncă. Sunt foarte grele! Meseria asta de muncitor forestier este una grea și foarte riscantă. Familia Mititel este o familie destul de numeroasă, tânără, foarte muncitoare, iar o asemena veste este o tragedie!”.

Din comuna Telciu pleacă la muncă în străinătate aproape 1.000 de tineri anual, fie ca sezonieri, pentru două-trei-șase luni, fie pentru perioade mai lungi. Sever Mureșan susține faptul că majoritatea dintre aceștia preferă Germania și Austria, iar domeniul în care prestează este cel al muncilor forestiere.

În aceste zile familia lui Grigore se ocupă de repatrierea corpului neînsuflețit, pentru a fi înmormântat creștinește, acasă la Telcișor.

„Noi o să-i ajutăm, fără discuții, cu ceea ce putem și ține de noi! Dumnezeu să-l odihnească!” – a încheiat primarul Sever Mureșan.

 

Condoleanțe familiei!

Adauga comentariu