Trafic blocat în această dimineața la Bistrița! Utilajele se fac văzute pe străzile principale

Conform avertizărilor meteorologice din zilele trecute, ninsoarea nu a contenit să apară nici în municipiul Bistrița. Stratul de zăpadă în jurul orei 6:30 în această dimineață a atins chiar și 18-20 cm pe străzile din municipiu.

Traficul s-a desfășurat cu greutate fiind blocaje pe întreg cuprinsul orașului. Utilajele de deszăpezire au fost prezente pe străzi încă de la primele ore ale zilei, conform declarației directorului Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița:

La ora 3:00 azi-noapte au ieșit 21 de utilaje ale noastre (n.r. – Primăriei), cu lamă, sunt și acum în oraș, la această oră, pe lângă degajările de zăpadă, se împrăștie sare. Fiecare utilaj are un anumit sector de curățat, un sector are, în medie, 30 de străzi. S-a acționat cu prioritate pe străzile asfaltate, urmând ca după terminarea acestora să se intre pe străzile pietruite. Acum, că s-a oprit ninsoarea, vom acționa și cu sare și cu clorură până vom ajunge la negru, la asfalt” – a declarat Ioan Crețiu pentru stiridebistrita.ro.

În continuare se circulă greu în oraș, pe lângă carosabilul acoperit de zăpadă fiind și utilajele ce îngreunează traficul. Cu toate că, conform celor declarate de Ioan Crețiu, utilajele au fost prezente toată nopatea pe străzi, sunt multe artere care n-au văzut lama utilajelor, dovadă sunt lipsa mormanelor de zăpadă de lângă trotuare și depunerile mari de zăpadă. Probabil au fost foarte eficienți și au ridicat inclusiv acele surplusuri.

Pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, conform unui comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, transmis de purtătorul de cuvânt Marius Rus:

Toate drumurile naționale și județene sunt deschise, dar se circulă în condiții de iarnă. În această dimineața, până la ora actuală (ora 8:45 - n.r.), s-au înregistrat cinci apeluri pe numărul de urgență 112, privind circulația îngreunată. În niciuna dintre cele cinci situații nu au fost drumuri blocate sau persoane care să fi avut nevoie de îngrijiri medicale”.

Adauga comentariu