TOȚI consilierii locali bistrițeni își tratează cu dispreț și nepăsare propriii concetățeni! Nici măcar unul din actuala „formulă” nu și-a depus RAPORTUL de ACTIVITATE pentru anul 2017!

Nu le pasă! Acesta este crudul adevăr despre stimabilii consilieri locali ai Bistriței, cei care în urmă cu aproximativ doi ani cerșeau voturile concetățenilor scuipând promisiuni deșarte. Nici măcar o dâră de respect nu binevoiesc să arate celor ce i-au votat, prin publicarea unui amărât de raport de activitate.

Ce este un raport de activitate? Din punctul LOR de vedere este o hârțoagă absolut neimportantă, un rahat de document ce le-ar răpi vreo două ore din minunata lor viață, în care să explice, așa cum știu ei, cu cuvintele lor, ce-au făcut în ultimul an în Consiliul Local, cum și-au umplut timpul în ședințele din Comisii și în cele din Plen, momente remunerate din jebul pârliților ce i-au pus acolo, sus, pe un piedestal plin de „importanță”.

Din punctul de vedere al unui cetățean simplu, votant sau nu, dar „viețuitor” într-un oraș al cărui destin este decis în acest for suprem numit Consiliu Local, un raport de activitate este o mică dare de seamă către populație în care fiecare consilier ALES își justifică timpul și banii cheltuiți.

Din punct de vedere legal, raportul de activitate este OBLIGATORIU conform art.51 , alin.(4) din Legea Administrației Publice Locale nr. 215.2001 actualizată:

Fiecare consilier local, precum și viceprimarul sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului”.

Până la urmă îi înțelegem pe majoriatea dintre consilierii locali bistrițeni... Ce Doamne-Iartă-ne să scrie într-un astfel de raport de activitate?! Că au fost prezenți la x ședințe în care au stat ca o balegă într-un distins fotoliu ergonomic și au apăsat niște butoane în funcție de ordinul de la partid? Că s-au dus la „comisii” ca vițelul la Paris? Că s-au plictisit de mama-focului în timpul ședințelor interminabile de CL, acolo unde se mai găseau vreo doi „dăștepți” să „interpeleze”, momente pline de miserupism și sictir? Că au frunzărit netul și feisbucul în timpul ședințelor?

În secțiunea dedicată rapoartelor de activitate de pe site-ul Primăriei Bistrița, pe care o puteți verifica AICI, se poate vedea respectul față de cetățeni manifestat de consilierii locali bistrițeni din anul 2008 până în prezent! Atenție mare când intrați pe această pagină, căci trage un curent fantastic... cu foarte mici excepții, rubricile dedicate rapoartelor de activitate anuale ale consilierilor locali sunt GOALE! Sunt „pierdute” câte unul, maxim două rapoarte în fiecare an, cu excepția lui 2010 care este gol-goluț, dar și cu excepția lui 2016 care nici măcar nu există creat ca folder!

Conform legii, aceste rapoarte trebuie făcute publice „prin grija secretarului” ceea ce ne impune o mică întrebare adresată doamnei Floarea Gaftone: „Despre ce grijă e vorba în propoziție, care sunt prevederile legale legate de aceste situații și ce măsuri sunt, dacă sunt prevăzute în Legea respectivă?”.

Nu ne așteptăm la răspunsuri sau reacții din partea nimănui! Nesimțirea și lipsa de respect nu sunt legiferate, ele fac parte din „conduita” obligatorie a unui politruc cu gura încleștată de scaunul politic. Indiferente de formațiunea politică din care face parte, PSD, PNL, ALDE, UDMR sau PER! Nici măcar cei și cele care propovăduiesc ca Seneca într-o piață publică respectarea legilor în CL nu o fac! Vreți mici exemple? Costică Rus și Camelia Tabără de la PSD, Diana Morar sau Sorin Hangan de la PNL, „Tânu” Vasile Moldovan, fost primar, de la ALDE, Doru Mârza de la PER sau Antal Attila de la UDMR.

Respectul nostru vi-l zvârlim în față!

Comentarii

Balan Marius- c...

12.07.2018 19:16

Ce raport de activitate mai vreti ? Nu au votat cei 14 ca oile ? Bugat, nu ?

Adauga comentariu