Toate drumurile duc la... Nușeni: încă două tronsoane importante de drumuri județene au primit OK-ul și banii pentru modernizare

Două sectoare de drumuri județene de 5, respectiv 10 kilometri, au primit marți, 28 ianuarie, semnăturile pe contractele de execuție privind modernizarea acestora. Nușeniul devine astfel un „nod” de drumuri județene, comuna fiind „beneficiara” mai multor tronsoane de drumuri reabilitate sau în curs de reabilitare.

Cu o lungime de 5 kilometri, DJ 172 H dintre Nușeni și Corvinești va intra în reabilitare și modernizare. Valoarea contractului semnat este de 7,6 milioane de lei (1,6 milioane de euro) și îi are ca executanți pe Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA (care va executa lucrările de construcție), precum și Road Design ASP SRL pentru partea de proiectare.

Durata contractului de execuție este de 16 luni (două luni proiectare, două luni etapă administrativă și 12 luni execuție efectivă), sursa de finanțare fiind fondurile europene accesate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar garanția lucrărilor este de 84 de luni (7 ani)!

Lucrările vor viza, casete de lărgire unde partea carosabilă este mai mică de 6 m, rigole carosabile, înlocuirea a 15 podețe, marcarea drumurilor și montarea indicatoarelor de circulație.

Cel de-al doilea tronson pentru care s-a semnat contractul de execuiție are o lungime de 10 kilometri între Nușeni, Feleac și Chiraleș (DJ 172 G).

Lucrarea, în valoare de 13.9 milioane de lei (3 milioane de euro), are ca termen de execuție 24 de luni (2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 20 de luni execuția lucrărilor), iar garanția lucrărilor este de 120 de lui (10 ani)!

Lucrările vor viza: consolidări, șanțuri din beton, podețe, zid de sprijin din beton pe o lungime de 95 de metri, zid de sprijin din gabioane, montarea unui parapet de siguranță flexibil pe o lungime de 1,43 km, iar acestea vor fi executate de către Asocierea SC Far Foundation SRL- lider de asociere cu SC Mis Grup SRL și SC Drumserv SA- asociați (vor executa lucrările de construcții) și SC LA Consult & Development SRL (lucrările de proiectare și asistență tehnică). 

În perioada următoare se vor finaliza procedurile de achiziție publică pentru DJ 173 (Budacu de Sus - Șoimuș) și DJ 154 D (Viile Tecii – Budurleni).

 

 

Comentarii

Doru

28.01.2020 20:15

Nu am vazut nicăieri data in care o să se inceapă lucrările la drumul DJ 172 g porțiunea Nuseni-Feleac-Chirales

Adauga comentariu