Ținută uniformizată în Spitalul Județean de Urgență Bistrița: codul culorilor și recunoașterea fiecărei categorii de personal

Recunoașterea unui anumit tip de personal din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este din această săptămână mai ușoară, dar și mai plăcută ochiului. Astfel se înlătură orice confuzie creeată de îmbrăcăminte, în special în cazul asistenților medicali care purtau ținută asemănătoare medicilor, dar și în cazul personalului auxiliar confundat cu cel medical.

Ideea a fost pusă în practică de la începutul acestei săptămâni și vizează întreg personalul din subordinea SJU Bistrița, pornind de la medici și până la ultimul muncitor necalificat. În acest scop s-au împărțit deja „uniforme” pentru aproape o mie de angajați, în dublu exemplar, fiind acoperit un procent de 70% din totalul personalului existent.

„Codul culorilor” în SJU Bistrița este următorul: medicii vor păstra culoarea albă, asistenții medicali vor avea ținuta formată din pantalon de culoare albastru-deschis și cămașă de aceeași culoare, pentru bărbați, iar femeile vor purta o cămașă cu diferite modele imprimate, în funcție de secție. Infirmierele poartă ținută de culoarea violet, iar ingrijitorii, personalul dedicat curățeniei, ținută de culoare roșie.

„Este vorba de o prevedere ce a fost negociată cu sindicatele la semnarea contractului colectiv de muncă încă din anul trecut, respectiv acordarea de uniforme medicale pentru angajații spitalului. Acum au primit uniforme personalul medical, dar în curând vor primi și muncitorii, portarii etc. Toate categoriile de personal vor primi aceste uniforme de protecție, fiecare pe specificul său” – a declarat pentru stiridebistrita.ro managerul SJU, Gabriel Lazany.

Fondurile utilizate pentru achiziționarea acestor ținute au fost din sursă dublă. Prima sursă este din veniturile proprii ale SJU, iar a doua vine de la sindicate. Există și personal neafiliat unui sindicat. În cadrul contractului colectiv de muncă există o clauză legată de aceste persoane neafiliate, prin care se reține o cotă de 0,2% din salariu, bani care se virează într-un cont de uitilitate comună și care se pot folosi cu acordul acestora.

Adauga comentariu