Tinerii dansatori din Craiova au dominat podiumul în Finala Națională a Cupei Școlilor la Street Dance, secondați de bistrițenii de la „Andrei Mureșanu”

Ceea ce în urmă cu 10 ani era doar o mică manifestare a unor tineri zglobii, iubitori de dans și muzică, s-a transformat într-un eveniment național, serios și din ce în ce mai performant, cu implicare dusă la nivel de profesionism.

Este vorba de concursul național Cupa Școlilor la Street Dance (CSSD), un eveniment dedicat tinerilor din școli de pe întreg cuprinsul țării, iubitori ai acestui stil de dans care a ajuns din Cenușăreasa evenimentelor în Regina acestora.

Începuturile acestui eveniment sunt înscrise în dreptul Bucureștiului, dar pe parcursul acestor 10 ani de competiții, CSSD și-a fixat capitala la Bistrița. „Vinovată” pentru această performanță în perpetuarea mișcării la nivel național este Dora Pralea, „miezul” școlii de dans Reborn din Bistrița, cea care a crezut din toată ființa ei în tineri și streetdance.

Despre Dora stiridebistrita.ro a mai scris și cu siguranță vom mai scrie. La fel și despre competiția anuală care începe imediat după terminarea ediției precedente.

În ediția din 2019 a Finalei CSSD, cea de-a XI-a, s-au calificat trupe din Botoșani, Timișoara, Craiova, Bistrița-Năsăud și Constanța. Manifestarea a avut două categorii: categoria de Crew Show unde trupele înscrise, printr-un show propriu, au demonstrat adevărata pasiune pe care o poartă dansului și au dat tot ce au mai bun, şi categoria de Battle 1vs1 hip-hop. Cele două categorii au fost împărțite pe categorii de vârstă: școli primare, școli gimnaziale și licee, iar battle-ul 1vs1 hip-hop a avut inclusiv o secțiune pentru studenți.

Câștigătorii ediției 2019 a Finalei CSSD au fost, pe categorii, următorii:

Şcoli primare:

Locul I – Fresh Girls – Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu Craiova

Locul II – Cool Girls – Şcoala Gimnazială Mircea Eliade Craiova

Locul III – Black Illusion – Şcoala Gimnazială Lucian Blaga  Bistriţa

Şcoli Gimnaziale:

Locul I – Rebel Force – CN Andrei Mureşanu  Bistriţa

Locul II – Kids Crew – CN Nicolae Titulescu Craiova şi Good Vibes de la CN Andrei Mureşanu Bistriţa

Locul III – Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara

Licee:

Locul I Joaca de Kopii – Colegiul Naţional Carol I – Craiova

Locul II –Downtown Girls -  Colegiul Naţional Pedagogic Timişoara

Locul III - 2crew4u – Liceul Bartok Bela - Timişoara

Marii câștigători ai ediției cu nr. XI sunt tinerii dansatori ai Craiovei care au obținut la nivel de trupe nu mai puțin de 4 medalii, din care 2 de aur, secondați de bistrițeni și timișoreni cu câte trei medalii.

Juriul ediției 2019 a Finalei CSSD a fost compus din  Renata Veszi din Oradea, Aura Vidroiu, Alexa Grig, Alexandra Barac și Gabi Neagu din București, jurați cu o experiență vastă în acest domeniu.

 

Adauga comentariu