Tinerii bistrițeni reținuți de DIICOT Vrancea pentru trafic de droguri au fost arestați pentru 30 de zile. Anchetatorii au ridicat sute de grame de cannabis

Instanța a dispus arestarea pentru 30 de zile a celor doi tineri prinși ieri la Bistrița Năsăud în cadrul unui flagrant organizat de DIICOT Vrancea. Acțiunea a avut loc în plină stradă, iar un jurnalist a surprins momentul în care tinerii erau ridicați pe sus în Năsăud, iar dintr-una din mașini erau scoase pachete cu droguri.

Aseară, cei doi tineri au fost aduși pentru audieri în Vrancea, iar ulteriori au fost reținuți pentru 24 de ore. Se pare că aceștia au recunoscut acuzațiile de trafic și consum de droguri. Era și greu să nege: anchetatorii au găsit la flagrant și perchezițiile ulterioare în jur de 500 de grame de cannabis.

Cei doi bistrițeni sunt bănuiți că aduceau drogurile din străinătate și le vindeau în mai multe județe, printre care și Vrancea. De aceea au și intrat probabil în vizorul polițiștilor vrânceni. Unul dintre inculpați, care a lucrat o perioadă în străinătate, era consumator de droguri de câțiva ani. Așa a ajuns la cel de-al doilea inculpat, care i-a propus să îi vândă droguri mai ieftin, aproape la jumătate din prețul practicat, dacă îi găsește clienți. Numai că mușterii găsiți pentru a cumpăra cannabis s-au dovedit a fi investigatori sub acoperire.

 Astăzi, aduși în fața instanței, cei doi și-au menținut declarațiile. Probele de la dosar au convins judecătorul care a analizat cererea de arestare preventivă.   

Admite propunerea Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventivă şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 06.06.2019 şi până la data de 05.07.2019 inclusiv, a inculpaţilor:

- C.C. D., aflat în prezent în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Vrancea, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de risc

- V.F., aflat în prezent în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Vrancea, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de risc.

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele fiecărui inculpat. Dispune încunoştinţarea unui membru al familiei pentru fiecare inculpat ori a unei alte persoane desemnată de fiecare inculpat”, se arată în încheierea Tribunalului Vrancea, care poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Adauga comentariu