UPDATE Tibi Ușeriu a scăpat de un urmăritor, dar cursa rămâne extrem de dificilă. Urmează cea mai grea noapte pentru bistrițean!

UPDATE: Tibi a ajuns la Inuvik cu 3 minute mai devreme decât a preconizat, complet epuizat! Nu a mai avut putere nici să vorbească la telefon. Medicii competiției, destul de drastici când vine vorba de starea de sănătate a competitorilor, l-au examinat și au constatat, cu uimire, că bistrițeanul este... ok!

Inuvik este ultimul checkpoint al traseului 6633 Arctic Ultra, aflat la 460 de kilometri de start. Până la final mai sunt două etape, una de 70 de km și ultima de 88 de km. În spatele lui Tibi se află irlandezul Deasy, distanța în timp dintre cei doi atleți fiind de 21 de ore, timp berechet pentru bistrițean.

Cursa nebună ce ne ține cu sufletul la gură continuă cu același Tibi Ușeriu în vârful ierarhiei. Bistrițeanul a trecut de km 430 din cei 617 ai cursei 6633 Arctic Ultra, la o distanță de aproximativ 29 de kilometri față de următorul check-point, cel de la Inuvik.

Irlandezul de pe locul doi, Patrick O Toole, tocmai a cedat din cauza unor probleme medicale, medicii competiției considerând că abandonul este necesar. În spatele lui Tibi a rămas tot un irlandez, Paul Deasy, aflat la 65 de kilometri distanță de român. În total, în această cursă nebună, au mai rămas 9 concurenți.

Tibi Ușeriu a fost în repaus pentru o perioadă de timp, conform hărții gps a competiției. Bistrițeanul urmează un plan bine pus la punct, acesta odihnindu-se puțin la fiecare „sfert” de distanță dintre două checkpointuri.

Grupurile de facebook ce îl susțin pe alergătorul român au organizat „meditații” care să-l încare pe Tibi cu energie, acestea făcundu-se prin rugăciuni sau chiar prin alergări scurte, de câte 15 minute. Unul dintre aprigii susținători ai lui Tibi Ușeriu, Adrian Toma, postase următoare cuvinte:

A intrat iar in noapte, si este ACEA noapte, noaptea in care anul trecut a sunat si a spus ca nu mai poate, ca se opreste. Daca este vreun moment in care sa aiba nevoie de energia noastra, acum este acel moment. Pe scurt, daca trece de noaptea aceasta, daca ajunge in Inuvik... este aproape sigur ca ajunge pina la final. Ati vazut in filmare, se misca in reluare, parca e un robot cu bateriile pe terminate, dar odata pus in miscare... corpul lui stie ce are de facut. Incredibil! Viteza lui de peste zi a fost foarte buna, exact ca in plan. Greul acum incepe. Planul e sa ajunga in Inuvik pe la ora 23-24 (ora RO). Dragilor... haideti sa-l ajutam sa ajunga in Inuvik!”.

Adauga comentariu