Tentativă de răpire la Nimigea de Jos: o tânără de 12 ani a fost ținta unor răpitori în timp ce se îndrepta către școală!

Poliţia din Bistrița-Năsăud este în alertă şi caută doi bărbați suspectați că, în această dimineață, au încercat să răpească o fetiţă de 12 ani din satul Nimigea de Jos, chiar când aceasta se îndrepta spre școală. Totul s-a petrecut în jurul orei 7.40, atunci când copila, elevă în clasa a VI-a, se îndrepta către școală, iar doi bărbați coborâți intempestiv dintr-o mașină de culoare albă ar fi bruscat-o şi încercat să o urce cu forța în autoturism, precizează Mesager24.ro.

Purtărorul de cuvânt al IPJ BN a confirmat pentru publicația noastră incidentul de la Nimigea de Jos:

„În această dimineață am fost sesizați prin apel SNUAU 112, de un bărbat din comuna Nimigea de Jos, despre faptul că fiica sa, în vârstă de 12 ani ar fi fost abordată de o persoană necunoscută care i-ar fi solicitat să se urce cu el în mașină. Minora a refuzat să dea curs solicitării. Polițiștii s-au sesizat pentru infracțiunea de tentativă la lipsirea de libertate în mod ilegal și efectuează cercetări în vederea identificării autorului”.

Conform imaginilor surprinse de o cameră de luat vederi din comună, este vorba de un autoturism Ford Mondeo alb cu numere de București. Primarul Mircea Runcan susține faptul că au existat și martori ai acestui incident, fiind vorba de niște muncitori care se aflau în zonă:

„Niște muncitori au văzut ce se întâmplă, au auzit și strigătele de ajutor ale elevei, au sărit imediat pentru a o salva, iar cei cei doi bărbați suspecți au demarat în trombă și duși au fost. De menționat faptul că incidentul s-a petrecut la intersecția Drumului Gării cu Drumul Județean 172. Am identificat mașina pe camerele video ale primăriei și acum polițiștii au deschis o anchetă”,  a declarat Runcan pentru sursa citată.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma agresorilor și efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările și scopul în care a fost abordată minora. În funcție de rezultatul verificărilor se va proceda la încadrarea juridică a faptei.

 

foto-video: mesager24.ro

Adauga comentariu