Telefonul lui Radu poate schimba chiar și Constituția, dacă apelul e pe 4G! Circ ieftin oferit de președintele CJ pe stadionul din Năsăud

Deși părea „salvat” de telefonul scurt al președintelui de Consiliu județean, Radu Moldovan, gazonul terenului de fotbal din Năsăud are o situație ceva mai complicată decât ar părea la prima vedere. Spunem acest lucru, deoarece este greu de crezut totuși, că un simplu telefon, fie el și de la un președinte de Consiliu județean - care este și șeful pe linie de partid al primarului - poate schimba așa... în câteva minute, o hotărâre de Consiliu local deja adoptată.

Cu toate că, după meciul de fotbal de la finele săptămânii trecute, președintele Radu Moldovan smulgea prin telefon o promisiune din partea primarului Mircea Romocea, cum că sărbătoarea din luna mai de la Năsăud nu va mai afecta gazonul proaspăt reabilitat, se pare că răspunsul prompt al primarului a fost cam hazardat. Căci consilierii năsăudeni, în ședința din data de 23 aprilie, au aprobat deja cu majoritate de voturi locația și condițiile în care se vor organiza Zilele Năsăudului, din luna mai.

Mai este, de asemenea, de făcut și o rectificare la informația inițială, așa cum a apărut ea în spațiul public. Zilele Năsăudului este sărbătoarea care de ani de zile se ține pe terenul de fotbal din localitate, și nu Maialul Elevilor Năsăudeni, la care se referea președintele de Consiliu județean, cerând prin telefon primarului Romocea să „îl mutăm în centru”.

Dar iată ce prevede HCL nr. 6, din data de 23 aprilie, privind stabilirea unor măsuri pentru organizarea și desfășurarea „Zilelor Năsăudului”, ediția a XVII-a, 2018:

„Art. 1. Perioada de desfășurare a „Zilelor Năsăudului”, ediția a XVII-a, 2018, în intervalul 17-18 mai 2018. (...)

Art. 4 (1). Pentru perimetrul din incinta Stadionului orășenesc „Progresul” Năsăud (perimetrul delimitat de gardurile limitrofe), se va organiza licitație publică, în condițiile legii (...)

          (2). Prețul de pornire al licitației va fi de 20.000 de lei, pentru perimetrul din incinta Stadionului orășenesc „Progresul” Năsăud, pe întreaga perioadă (17-18 mai 2018). (...)

Art. 8. Se interzice amplasarea chioșcurilor, tonetelor, tarabelor, jocurilor, etc., pe domeniul public și privat al orașului Năsăud, în afara zonelor nominalizate și pe aleea de acces din afara stadionului, din fața Palatului de Justiție (pentru zilele de 17-18 mai 2018), pe partea carosabilă a drumurilor sau pe trotuare. Nerespectarea prevederilor prezentului articol se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 200 lei și obligarea părăsirii amplasamentului. (...)

Art.10. Pe perioada 17-18 mai 2018, pe Stadionul orașului, este interzisă difuzarea prin orice formă a altor ritmuri muzicale, care să împiedice sonorizarea spectacolului pus în scenbă de organizatori (...)”

Mai clar de atât, nu cred că se poate. Locația de desfășurare a Zilelor Năsăudului este fixată, ca și în anii anterior, exact pe stadionul orașului, prin hotărâre de Consiliu local. Urmează doar licitația pentru stabilirea firmei care va gestiona spațiul pe perioada sărbătorii.

Să nu fi știut acest lucru președintele Consiliului județean, Radu Moldovan? Și atunci la ce bun acest joc de imagine, în care îl convinge prin telefon pe primarul Romocea, știind că este filmat de reporterii de la publicația sportulbistritean.ro? Lăsând la o parte confuzia indusă cu privire la Maial, în loc de Zilele Năsăudului...

 

„Vin și eu și te ajut cu orice, să îl mutăm în centru (maialul, n.n.). E păcat, că arată gazonul extraordinar. Le pot spune la băieți că mutăm, da? Să fac și eu ceva pentru... Bine, bine. Vor să te aplaude...”, este ceea ce se aude din convorbirea lui Radu Moldovan cu Mircea Romocea, pe înregistrarea filmată.

 

 

La final, o singură întrebare, de această dată pentru edilul orașului Năsăud. Pe ce mizează domnia sa când aprobă, cu atâta nonșalanță, cererea telefonică a președintelui Radu Moldovan?

Mai poate „întoarce”, Mircea Romocea, în cele două săptămâni cât au mai rămas până la Zilele Năsăudului, o hotărâre de Consiliu local, deja adoptată? Căci de relocare prin decizie de primar nu credem că poate fi vorba, pentru că riscă altminteri să plătească în solidar amenzile prevăzute chiar de HCL inițiată de domnia sa, așa cum se stipulează la articolul 8: „Nerespectarea prevederilor prezentului articol se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 200 lei și obligarea părăsirii amplasamentului”.

 

 

foto: sportulbistritean.ro

 

Adauga comentariu