Tășuleasa Social amână împădurirea programată azi: „Vă așteptăm cu drag și soare, pe sâmbăta viitoare!”

Condițiile atmosferice neprielnice acțiunii de împădurire programată pentru azi, 23 martie, în localitatea Tritenii de Sus, i-au obligat pe organizatori, inimoșii de la Tăsuleasa Socilal, să schimbe data, fiind vorba de o amânare cu o săptămână a evenimentului.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Alin Ușeriu a anunțat schimbarea datei și refacerea listelor cu voluntari. Motivele amânării acestor acțiuni au fost legate de vremea neprielncă, stratul de zăpadă fiind de 10 cm în locația cu pricina.

Chiar dacă, într-o postare anterioară se specifica faptul că zăpada este prielnică pentru puieții proaspăt plantați și că nu se pune problema amânării acestei acțiuni, Tășuleasa revine ulterior asupra deciziei, factorul decisiv fiind apelul voluntarilor înscriși:

În urma numeroaselor emailuri și mesaje de renunțare primite am hotărât să deschidem o nouă listă de înscrieri pentru plantarea de sâmbătă 31 martie, pe care o vom publica, împreună cu toate detaliile tehnice și orele exacte în decursul zilei de azi” – explică Tășuleasa.

Astfel, acțiune de împădurire la care era așteptat și „sufletul” Tășuleasa – Tibi Ușeriu, este programată pentru weekendul viitor:

Vă așteptăm cu mare drag să vă alăturați împăduririi de primăvară de la Tritenii de Sus, în data de 31 martie 2018 cu mic cu mare! Asigurăm transport din Cluj și Bistrița, o masă caldă, un ceai cald, ceva dulce, apă, sape, mănuși și puieți, veselie și voie bună!”.

Pentru această acțiune se vor reface listele de voluntari, numărul maxim de înscriși rămânând același, cel de 700. Doritorii se pot înscrie urmărind linkul de mai jos, sau accesând pagina de facebook a asociației Tășuleasa Social:

http://www.tasuleasasocial.ro/p…/impadurire-tritenii-de-sus/

Cei care se vor alătura board-ului Tășuleasa sunt rugați să fie cu băgare de seamă la condițiile de participare, precum și la respectarea programului, astfel:

Aveți mare băgare de seamă la program care este următorul:

Plecare din Bistrița: sâmbătă dimineața la ora 7:30 din fața Palatului de Justiție Bistrița
Plecare din Cluj: sâmbătă dimineața la ora 9:00 din parcarea Sălii de Sport Horia Demian
Început de plantare: ora 10:00
Masa de prânz: ora 13:00
Întoarcere la Cluj respectiv Bistrița: ora 15:30

Locurile în autocare vor fi disponibile în funcție de numărul de înscriși pe listă, deci vă rugăm să specificați cu atenție orașul din care veți lua transportul asigurat de Tășuleasa Social. Persoanele care s-au înscris anul trecut și nu s-au prezentat, nu vor avea dreptul la participare la această împădurire. Cei care se vor înscrie și nu se vor prezenta, nu vor avea dreptul la următoare împădurire. Luăm aceste măsuri deoarece Tășuleasa Social suportă cheltuieli care sunt irecuperabile, costurile fiecărui voluntar înscris fiind acoperite de noi indiferent de prezența acestuia la plantare.

Asteptăm maxim 700 de participanți motivați și cu dor de plantat, așa că nu ratați!”.

Este vorba de o împădurire de primăvară în localitatea Tritenii de Sus, județul Cluj, locația fiind aleasă în urma cererilor oamenilor din acea zonă, după ce într-o localitate din vecinătate, Tritenii de Jos, s-a efectuat anul trecut o altă împădurire: „În comuna Tritenii de Jos sunt două sate: Tritenii de Jos și Tritenii de Sus. Când cei de la Tritenii de Sus au văzut ce pădure mândră a primit Tritenii de Jos, au decis că vor și ei o pădure. Așadar, sub motto-ul Vrem și noi o pădure, Tășuleasa Social vă invită pe data de 31 martie 2018 să plantăm 5 hectare de pădure la Tritenii de Sus, să aibă și ei o mândră pădurice!” – se arată într-o postare pe site-ul organizației.

 

Adauga comentariu