Tăriceanu la Bistrița despre USR: „Un partid de factură neomarxistă. Politica, pentru ei, se face în stradă, în piețe, sau pe holurile Parlamentului cu tăvăleli și circ”

Călin Polpescu-Tăriceanu, pe numele lui întreg Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE și președinte al Senatului României, a făcut la Bistrița în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia întâlnirii naționale a Ligii Aleșilor Locali ai ALDE, o declarație legată de Uniunea Salvați România.

Contextul a fost dat de o altă declarație, cea a vicepreședintelui USR, Cristian Ghinea, care spunea tot la Bistrița, cu o zi înainte, că ALDE România ar putea fi exclusă din grupul european liberal ALDE, fiind pusă pe ordinea de zi a acestei formațiuni europene o moțiune în acest sens, moțiune propusă de Partidul Ciudadanos din Spania, la cererea USR.

Despre Ghinea, Tăriceanu a afirmat faptul că vicepreședintele USR „are un discurs de o calitate foarte proastă, parcă a fost și ministru, nu știu cum a ajuns acolo”. În schimb, poziția lui Tăriceanu față de USR a fost una mult mai tăioasă:

„USR-ul nu au o problemă ideologică, ei nu merg la ALDE să adere pentru că sunt liberali, deoarece ei NU sunt liberali, ei sunt un partid de formă neomarxistă, care desconsideră profund democrația, principiile democrartice și regulile democratice. Acțiunea politică, pentru ei, se duce pe stradă, în piețe, pe holurile Parlamentului, ne tăvălim, facem circ. Modelul acesta spre anarhie este tipic acestor partide de factură neomarxistă” -  a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta a demontat informația prin care ALDE România ar risca excluderea din grupul european liberal, declarând că intențiile USR de a accede în acest grup au fost tranșate deja, aceștia fiind refuzați de liderii europeni:

„În luna aprilie a acestui an a venit o delegație a ALDE în România cu care ne-am întâlnit și am avut lungi discuții. Această delegație a avut o întâlnire și cu USR, care își dorea să adere la ALDE. Raportul ALDE la reîntorcerea acestora la Bruxelles a fost ca în urma discuțiilor pe care le-au avut în România, ALDE România rămâne membru, iar USR-ul nu intră! USR-ul, văzând că are porțile închise la ALDE Europa, a început să bată la alte porți” – a tranșat Tăriceanu subiectul excluderii ALDE din formațiunea europeană de la care și-a împrumutat numele.

Comentarii

PUIE MSD

20.10.2018 10:36

Orice, oricare OM cinstit ii mai bun decat ei(PSD/ALDE)in orice funtie in stat. Nu mai sustineti infractorii si mafiotii. Orice om care isi face treaba constient ii mai bun decat ei. NU MAI VOTATI INFRACTORI SI MAFIOTI!!!!

Adauga comentariu