Tanti Doina, MILIARDARA: candidatul PSD BN pentru alegerile europarlamentare a „participat” la visteria partidului cu suma de 100.000 de lei în campania ce tocmai a trecut. Dan Tanko, știai?!

S-a terminat și campania electorală pentru alegerile europarlamentare, am aflat și rezultatele votului politic, dar și componența lotului național al politicienilor care ne vor reprezenta în următorii 5 ani în Parlamentul European.

Fiecare candidat de pe listele de partid a contribuit, după putilință, cu câte o mică sau mare donație în lei către partidele propulsoare. Autoritatea Electorală Permanentă a dat dovadă de un joc de gleze foarte sprinten și a publicat lista contribuțiilor competitorilor electorali declarate în campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din 26 mai 2019.

Bistrița-Năsăud a avut patru candidați pe listele a patru partide, fiecare dintre ei contribuind la visteria partidului cu ceva bănuți, întru susținerea campaniei electorale. Nici măcar unul dintre aceștia nu a prins lotul oficial.

Galben Silvia a fost prezentă pe lista PMP a candidaților pentru Parlamentul European, bineînțeles pe o poziție neeligibilă. Bistrițeanca a „cotizat” cu 5.000 de lei, după propria pușculiță. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii – Roșu-Mareș Claudiu Sorin – a candidat și el pe lista celor fără de prag electoral, ALDE, acolo unde a „investit” în campania electorală suma de 26.510 lei.

Al treilea candidat a avut onoarea unui material distinct pe stiridebistrita.ro, material pe care îl puteți citi AICI. Este vorba de deputatul USR Cristina Iurișniți și donația sa în valoare de 73.411,31 lei.

Campioana contribuțiilor bistrițene rămâne însă mult mai celebra Doina Pană, fostul ministru al apelor și pădurilor și deputat PSD în funcție contribuind la bunăstarea campaniei electorale a social-democraților cu suma de 100.000 de lei, adică UN MILIARD de lei vechi!

Probabil că strânge acești bani de ceva vreme, că altfel nu știm de unde ar fi avut cash-ul. Sau poate s-a împrumutat de la strategul și apărătorul de imagine Dan Tanko, cel care s-a supărat pe noi din cauza publicării intenției de vot.

Până la urmă, Doina Pană a rămas și cu banii dați, și fără bilet de Bruxelles...

 

 

Comentarii

pensionar

30.05.2019 22:21

Asta-i doamna cu mercurul ori cu cacaoa  ca asa se vede din poza ?

Adauga comentariu