In vizor

Spitalul din Năsăud, dotat cu aparatură de 4,5 milioane de lei

Spitalul „Doctor George Trifon” din Năsăud a fost dotat cu aparatură de 4,5 milioane de lei. De asemenea, mai multe secții ale sale au fost modernizate în ultimii ani.

După Spitalul Județean Clinic de Urgență Bistrița, le-a venit rândul și la celelalte spitale din județ să se doteze cu aparatură performantă și să ridice astfel standardele de calitate. Spitalul Orășenesc Doctor George Trifon din Năsăud s-a dotat cu aparatură de 4,5 milioane de lei, grație unui proiect pe fonduri europene, care s-a finalizat în 2023.

Potrivit managerului Daniel Marcu, prezent la emisiunea Medicină pe Limba Ta, s-a modernizat Secția de Medicină Internă și cea de Pediatrie, iar momentan, unitatea medicală pregătește un proiect mai amplu de modernizare, alături de Primăria Năsăud.

„Putem spune că avem tot ce e nevoie, conform categoriei de spital, pentru a oferi servicii de calitate”, a precizat la Medicină pe Limba Ta, Daniel Marcu, potrivit bistriteanul.ro.

În vară, spitalul din Năsăud va mai primi un computer tomograf nou. Momentan, spitalul funcționează cu unul donat de Vatican în 2019, care însă are o durată de viață mai mare de 10 ani, motiv pentru care Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează aceste investigații, iar cei care au parte de ele trebuie să plătească.

Momentan, spitalul are 269 de angajați, patru secții și 10 compartimente, în total 165 de paturi. Anul trecut, 7751 de pacienți s-au internat la spitalul din Năsăud. Marea dorință a managerului este ca spitalul să aibă mai mulți medici titulari.

„Am angajat 4 medici, la Neurologie, care va veni începând cu luna martie, un pneumolog, un dermatolog și suntem în discuții cu un cardiolog. Ne-am dori să avem medici titulari și pe partea de urgență, ne-am dori și să transformăm Camera de Gardă în Compartiment de Primiri Urgențe, pentru o mai bună decontare din partea CAS”, a explicat managerul spitalului, la Medicină pe Limba Ta”.