In vizor

PSD Bistriţa cere demisia consilierului primarului Ioan Turc

PSD Bistriţa a solicitat, printr-un comunicat de presă, demisia lui Raul Ciprian Neamţi, consilierul personal al primarului Bistriţei, Ioan Turc.

Redăm mai jos comunicatul de presă transmis de PSD:

În urma dezvăluirilor recente din presă privind achizițiile imobiliare suspecte ale consilierului primarului Ioan Turc, Raul Ciprian Neamți, condamnăm vehement practicile corupte care s-au infiltrat în administrația locală. Este inacceptabil ca un consilier al primarului să profite de funcția sa pentru a obține beneficii personale prin intermediul firmei soției cu un singur angajat, în timp ce bistrițenii sunt privați de șansele echitabile în cadrul proceselor de licitație.

Este inacceptabil ca un consilier al primarului să se angajeze în tranzacții imobiliare cu instituția la care este angajat. Mai mult, este inadmisibil ca aceste tranzacții să fie efectuate cu prețuri derizorii și în circumstanțe care ridică suspiciuni cu privire la modul în care sunt gestionate bunurile publice.

În ceea ce-l privește pe primarul Ioan Turc, întrebările ce se ridică sunt atât de grave încât nu pot fi ignorate. Este de neconceput să credem că primarul nu ar fi fost conștient de activitățile suspecte ale consilierului său, mai ales că acestea implică achiziții de imobile derulate în cadrul instituției pe care o conduce.

Consilierului Raul Neamți, beneficiarul tranzacțiilor, îi spunem doar atât: DEMISIA URGENT! Să îi fie rușine pentru că de la el mai mult #NuSePoate! și cerem cu fermitate să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale. Este inadmisibil ca un consilier al primarului să profite de poziția sa pentru a obține avantaje personale și pentru a manipula sistemul în favoarea sa.

În cazul Primăriei Bistrița solicităm să acționeze cu transparență și integritate în gestionarea acestui caz. Bistrițenii au dreptul să cunoască detaliile complete ale tranzacțiilor imobiliare în cauză și să fie asigurați că bunurile și resursele publice sunt administrate în interesul comun al cetățenilor, nu în interesul unor indivizi sau grupuri privilegiate.

La final, ne mai întrebăm încă o dată cum este posibil ca primarul să fie complet inconștient de practicile dubioase ale unuia dintre cei mai apropiați consilieri ai săi?

Această tăcere complice a primarului Ioan Turc este inacceptabilă și aruncă o umbră serioasă asupra integrității sale.

Biroul de presă al PSD – Organizația Municipală Bistrița