In vizor

Proiectul lui Lazany pentru zona Eminescu: Demolat Cazinoul, parc imens și parcare supraetajată

Candidatul PSD la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany are planuri mari pentru parcul Mihai Eminescu. Acesta vrea să mărească parcul prin demolarea cazinoului și să amenajeze o parcare pe 3 nivele cu 900 de locuri de parcare.

Gabriel Lazany, actualul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița și candidatul PSD la Primăria Bistrița are planuri ambițioase pentru parcul Mihai Eminescu. Acesta vrea, dacă ajunge primar, să demoleze vechiul cazino și să prelungească parcul. Integrată ar fi și o parcare pe 3 nivele cu 900 de locuri de parcare.

„Este unul dintre cele mai ambițioase proiecte. Ce înseamnă el de fapt? Înseamnă regândirea întregii zone. Înseamnă construirea unei parcări supraetajate pe amplasamentul acestei clădiri care din punctul meu de vedere este o clădire monstruoasă care nu se încadrează în peisajul urban de viitor al Bistriței. O clădire care va oferi 900 de locuri de parcare pe 3 nivele. 900 de locuri de parcare înseamnă rezolvarea a unui sfert din cele 4000 de locuri de parcare care urmează  a fi desființate.  Va deveni parc și clădirea parcării, pe zona de etaj. Va fi un parc de 12.000 de mp, care va oferi bistrițenilor un timp liber de excepție. Este gândit cu toate facilitățile de care are nevoie un parc: toaletă, locuri de petrecere a timpului liber. Sunt 3 fântâni arteziene, care sunt rezervoarele de apă necesare pentru stingerea incendiilor care ar putea apărea la parcare. În momentul de față, criza locurilor de parcare din această zonă este amplificată de prezența în această zonă a multor instituții publice: de învățământ, policlinică, politie, trezorerie”, a explicat Gabriel Lazany, într-o conferință de presă, citat de bistriteanul.ro.

Acesta a mai spus că parcările sunt moderne, au ventilație, iar locurile de parcare disponibile sunt monitorizate. Copacii actuali din parc sunt conservați. Sunt prevăzute și 3 ochiuri de apă unde copiii se vor putea juca.

Întrebat cum va dispărea clădirea cazinoului unde funcționează două cluburi, un supermarket, mai multe magazine și provizoriu Instituția Prefectului, Gabriel Lazany spune că se va demola, apelându-se la expropriere.