produs in bistrita-nasaud

Brânzetul oilor – o tradiție culinară care a dat peste cap regulile, banda transportoare și jurații de la „Chefi la Cuțite”! Nina Rus a impresionat din nou, de această dată împreună cu familia (FOTO)

scris de Rian Farcasiu / 01.05.2019 10:08 / 0 comentarii / 1838 vizualizari
Concurenta sezonului 3 al reality-show-ului culinar Chefi la Cuțite, romuleanca Nina Rus, a revenit pe platurile de filmare alături de mamă, tată și fiu, într-o ediție specială dedicată familiilor. Gătiți în straie tradiționale, cei patru gospodari au prezentat juraților un meniu special, conform... citeste mai departe

Producătorii locali condamnați la frig, după ce au fost scoase căsuțele la finalizarea târgului de sărbători! Viceprimarul Cristian Niculae e plin de „admirație”, din cap până-n vârful schiurilor

scris de Rian Farcasiu / 13.01.2019 12:39 / 0 comentarii / 310 vizualizari
S-a terminat și Târgul de Crăciun, un fel de bazar în aer liber, acolo unde mai mulți producători locali, artizani sau comercianți, au avut parte cât-de-dât de niște condiții mai acătării. Căsuțele de lemn puse la dispoziția acestora de către Primăria municipiului Bistrița îi fereau de vânt,... citeste mai departe

Caș cu cheag de miel și păstrăv meșteșugit – produsele bistrițene pentru masa de Anul Nou! Când și de unde se mai pot procura

scris de Rian Farcasiu / 30.12.2018 11:53 / 0 comentarii / 84 vizualizari
Producătorii locali, pe care bistrițenii îi regăsesc în fiecare sâmbătă la Târgul „Produs în Bistrița-Năsăud”, vin cu propuneri inedite și interesante pentru masa de Anul Nou. Peștele este cu singuranță unul dintre cele mai căutate produse, având în vedere tradiția și mai ales superstițiile la... citeste mai departe

Guvernul a intervenit crucial în lupta gastronomică dintre jurnaliștii bistrițeni! Vezi cine și ce a gătit, dar și cum s-a jurizat (FOTO-VIDEO)

scris de Stiri de Bistrita / 20.12.2018 19:58 / 0 comentarii / 121 vizualizari
Prima zi de sărbătoare din curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud a debutat, conform obiceiului, cu tradițiile specifice de Ignat, respectiv tăierea unui porc și pregătirea bucatelor specifice: cârnați, cartaboși și jumeri. Cele din urmă au fost preparate într-un mod aparte...„Poveste de Crăciun... citeste mai departe

Jos pălăria, Elena Bărbos! Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” duce poveștile de succes ale producătorilor locali în școlile din județ

scris de Rian Farcasiu / 10.10.2018 18:14 / 0 comentarii / 493 vizualizari
Nici că se putea potrivi mai bine niște povești reale de succes ale unor producători locali din agricultura județului spuse chiar de ei elevilor dintr-o școală cu specific agricol! Totul s-a întâmplat miercuri, 10 octombrie, cu ocazia Zilei naționale a produselor agroalimentare românești, la Liceul... citeste mai departe

Tinerii elevi din Bistrița-Năsăud își vor deschide ochii, urechile și mai ales gurile în următoarele trei zile! Vezi despre ce eveniment e vorba

scris de Rian Farcasiu / 09.10.2018 14:21 / 0 comentarii / 147 vizualizari
Pe lângă zilele dedicate zonelor umede, îmbrățișărilor, zâmbetelor sau a Pământului, există și Ziua națională a produselor agroalimentare românești, zi care marchează măcar o dată pe an existența acestor produse tradiționale, mult gustate și apreciate de populație. În Bistrița, această zi a devenit... citeste mai departe