In vizor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud: Pentru 3 crime se caută vinovații de mai bine de un deceniu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud îi caută pe autorii unor crime de cel puțin 10 ani. Cel mai vechi dosar are mai bine de 25 de ani, fiind înregistrat în anul 1997.

Potrivit ultimului raport al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud sunt 3 crime cu autor necunoscut în evidența procurorilor. Cel mai vechi dosar are nu mai puțin de 25 de ani, fiind înregistrat în anul 1997.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud există şi 3 cauze având ca obiect infracţiuni de omor, cu autor necunoscut (art.174 VCP şi art.188 al.1 NCP), (cu data primei sesizări din anii 1997, 2004 şi 2011), raportat la care se întocmesc raportări semestriale conform Ordinului criminalistic în vigoare nr. 32/2009 al Procurorului general din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în raportul instituției, citat de bistriteanul.ro.

De asemenea, tot cu autor necunoscut sunt  două cazuri de abuz în serviciu, unul cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, iar celălalt de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița și un caz de furt calificat, instrumentat tot de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.