nina rus

Brânzetul oilor – o tradiție culinară care a dat peste cap regulile, banda transportoare și jurații de la „Chefi la Cuțite”! Nina Rus a impresionat din nou, de această dată împreună cu familia (FOTO)

scris de Rian Farcasiu / 01.05.2019 10:08 / 0 comentarii / 1695 vizualizari
Concurenta sezonului 3 al reality-show-ului culinar Chefi la Cuțite, romuleanca Nina Rus, a revenit pe platurile de filmare alături de mamă, tată și fiu, într-o ediție specială dedicată familiilor. Gătiți în straie tradiționale, cei patru gospodari au prezentat juraților un meniu special, conform... citeste mai departe

Caș cu cheag de miel și păstrăv meșteșugit – produsele bistrițene pentru masa de Anul Nou! Când și de unde se mai pot procura

scris de Rian Farcasiu / 30.12.2018 11:53 / 0 comentarii / 82 vizualizari
Producătorii locali, pe care bistrițenii îi regăsesc în fiecare sâmbătă la Târgul „Produs în Bistrița-Năsăud”, vin cu propuneri inedite și interesante pentru masa de Anul Nou. Peștele este cu singuranță unul dintre cele mai căutate produse, având în vedere tradiția și mai ales superstițiile la... citeste mai departe

Trei zile în care bistrițenii vor intra în lumea de basm a tradițiilor specifice Crăciunului românesc! La Muzeu – Poveste de Crăciun în Bistrița-Năsăud!

scris de Rian Farcasiu / 19.12.2018 17:33 / 0 comentarii / 93 vizualizari
Chiar dacă iureșul vremurilor moderne nu ne mai permite o ambianță specifică unui Crăciun tradițional românesc, așa cum îl trăiau înaintașii noștri, epoca actuală fiind mai mult una virtuală, la Bistrița vom avea o ocazie specială de a retrăi sentimente, pentru cei care le mai scormonim prin... citeste mai departe

Tinerii elevi din Bistrița-Năsăud își vor deschide ochii, urechile și mai ales gurile în următoarele trei zile! Vezi despre ce eveniment e vorba

scris de Rian Farcasiu / 09.10.2018 14:21 / 0 comentarii / 147 vizualizari
Pe lângă zilele dedicate zonelor umede, îmbrățișărilor, zâmbetelor sau a Pământului, există și Ziua națională a produselor agroalimentare românești, zi care marchează măcar o dată pe an existența acestor produse tradiționale, mult gustate și apreciate de populație. În Bistrița, această zi a devenit... citeste mai departe

Cum se reinventează păstrăvul la Romuli? Nina Rus pregătește multe surprize în „Festivalul păstrăvului RIN”, iar una dintre acestea o dezvăluim în EXCLUSIVITATE

scris de Rian Farcasiu / 22.08.2018 13:07 / 0 comentarii / 469 vizualizari
Ce este păstrăvul? Un pește de viță nobilă ce-și are regatul în apele de munte. Bistrița-Năsăud este din acest punct de vedere blagoslovit, căci apele noastre aur poartă în ele...Din multitudinea de păstrăvării din zona penei de păun, cel puțin una și-a scos capul mai dihai în lume, fapt datorat... citeste mai departe

Desfătare culinară la Romuli, acasă la Chef Nina Rus: păstrăvi, midii, balmoș, înghețată moleculară, tocană, gulaș, țuică cu mărgele și multă lume! (FOTO/VIDEO)

scris de Rian Farcasiu / 23.07.2018 11:28 / 0 comentarii / 1682 vizualizari
Situată la poalele Țibleșului, acolo unde doar o mică vale desparte acest munte de alt masiv, cel al Rodnei, localitatea Romuli este cunoscută de veacuri ca o așezare cu o mare înclinare către ospitatilate și mai ales pentru bucatele gătite aici.Legenda spune că însuși împăratul Iosif al II-lea,... citeste mai departe

Chef Nina Rus se va „desfășura” în propria ogradă. Show culinar la Romuli, chiar la Păstrăvăria de unde s-a lansat bistrițeanca

scris de Stiri de Bistrita / 12.07.2018 15:45 / 0 comentarii / 630 vizualizari
Bistrițeanca Nina Rus a cucerit publicul românesc odată cu prezența ei în emisiunea „Chefi la cuțite” unde a făcut cea mai mare publicitate păstrăvului local. De-a lungul timpului scurs de la show-ul televizat, Nina a reușit să mai cucerească papile gustative și de pe alte meleaguri.Acum a venit... citeste mai departe

Nina Rus a avut dezlegare la medalii! Păstrăvul de Romuli s-a lăsat momit de aur și argint, la Sibiu

scris de Rian Farcasiu / 02.04.2018 15:08 / 2 comentarii / 322 vizualizari
Sălăuanca semifinalistă de la „Chefi la Cuțite”, Nina Rus, nu se dezminte și atacă furibund în festivalurile gastronimice din țară. Ultima dezlegare la medalii a avut-o în acest weekend la Sibiu, acolo unde s-a desfășurat un delicios „Festival al Peștelui Durabil”.Festivalul sibian a găzduit chefi... citeste mai departe

FOTO: Pită la cuptior, miere de tei, caș de oaie sau icre și zacuscă de păstrăv! Toate sunt proaspete, în târgul de lângă Biserica Evanghelică

scris de Rian Farcasiu / 03.02.2018 12:09 / 1 comentariu / 402 vizualizari
În fiecare sâmbătă dimineața, lângă Biserica Evanghelică din Bistrița, există încetățenit un mic târg al producătorilor tradiționali din județ. În general e vorba de produse alimentare, unice prin formă și conținut, iar cel mai important aspect al acestor produse fiind calitatea lor, asigurată de... citeste mai departe