Eveniment

Intervenție extremă a pompierilor la Măgura Ilvei! S-au chinuit 5 ore, la -10 grade, să salveze o casă

În jur de 5 ore s-au chinuit pompierii de la Sângeorz-Băi, la -10 grade, să salveze o casă din Măgura Ilvei, cuprinsă de flăcări noaptea trecută. Se pare că incendiul a pornit de la un coș de fum deteriorat.

Un incendiu violent a cuprins o casă din Măgura Ilvei și anexele sale gospodărești. La sosirea pompierilor de la Sângeorz-Băi, incendiul se manifesta la două anexe gospodărești și la acoperișul unei case de locuit, pe o suprafață totală de 500 de metri pătrați, cu posibilitatea de propagare la casele și anexele vecine, potrivit bistriteanul.ro

„A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, s-a degradat mansarda și etajul superior al casei și au ars anexele gospodărești ( sura, grajd, atelier, șopron). De asemenea, s-a degradat acoperișul anexei vecine pe o suprafață de 5 mp, dar incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite. În urma incendiului, au ars 20 de păsări adăpostite într-una din anexele cuprinse de incendiu. În schimb, au fost salvate casa de locuit, casele și anexele vecine”, informează ISU Bistrița.

Nu mai puțin de 5 ore, la o temperatură de -10 grade, s-au chinuit pompierii să lichideze incendiul. În total au intervenit 21 de pompieri militari și 8 pompieri voluntari, precum și 10 localniti din Măgura Ilvei. Se pare că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat.