In vizor

Frigidere jegoase, mucegai și rafturi pline cu excremente de șoareci, într-un magazin din Viile Tecii

Un magazin sătesc din Viile Tecii își aștepta clienții cu frigidere înnegrite de mizerie, mucegai și rafturi pline cu excremente de șoareci, a dezvăluit un control al Protecției Consumatorilor. Comisarii au amendat administratorul cu 40.000 de lei și au închis magazinul.

Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud au dat peste o adevărată bombă biologică în urma unui control la un magazin sătesc din Viile Tecii, potrivit bistriteanul.ro.

Au găsit frigidere înnegrite de mizerie, mucegai și chiar excremente de șoareci pe rafturi.

„În urma acțiunii de verificare comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

–           produse cu data durabilității minimale depășită;

–           comercializarea unor produse alimentare care nu erau însoțite de informații din care să rezulte data limită de consum;

–           depozitarea unor produse alimentare în condiții insalubre, respectiv rafturi improvizate sau utilizarea unor agregate frigorifice depășite ca durată de funcționalitate;

–           identificarea de excremente de rozătoare pe rafturi;

–           utilizarea unor vitrine frigorifice în care erau depozitate produse alimentare, aceste vitrine fiind insalubre, chederele prezentând depuneri de praf, grătare ruginite, cu vopseaua total exfoliată;

–           pavimentul și pereții magazinului, precum și a depozitului erau neigienizați, îmbâcsiți de praf, cu mucegai.

–           Incintele magazinului și depozitului unității vânzătoare nu erau aerisite, predominând un miros închis”, precizează într-un comunicat de presă, Protecția Consumatorilor.

Administratorul magazinului a primit 5 amenzi în valoare de 40.000 de lei. De asemenea, a fost oprită definitiv de la comercializare o cantitate însemnată de produse alimentare, iar magazinul a fost închis.