In vizor

DIMEX și Frasinul se luptă să facă centura Reghinului

Doi constructori din Bistrița-Năsăud au participat la licitația pentru construirea centurii orașului Reghin, din județul vecin. Licitația a fost castigată de Dimex 2000, însă Frasinul și un alt constructor au contestat rezultatul.

Primăria Reghin pregătește o centură ocolitoare a orașului, pentru care a pus la bătaie 500 de milioane de lei. Licitația pentru proiectare și execuție a fost caștigată de bistrițenii de la Dimex 2000, care lucrează și la Drumul Expres A3 – Tureni DN1.

Licitația pentru centura de 12 kilometri a fost începută în 2022, însă abia acum are un câștigător.

Nici acesta nu este bătut în cuie, a dezvăluit primarul municipiului Reghin, Mark Endre-Dezso, rezultatele fiind contestate. Printre firmele care au contestat rezultatul licitației se numără un alt constructor din Bistrița-Năsăud, Frasinul.

„Firma Dimex- 2000 Company a câștigat licitația pentru proiectarea și construcția variantei ocolitoare a Reghinului. Din nefericire, trei firme au depus contestație împotriva rezultatului procedurii de achiziție publică. Nu ne rămâne decât să așteptăm decizia finală a organelor competente”, a precizat primarul municipiului Reghin, Mark Endre-Dezso, citat de bistriteanul.ro