In vizor

Consilieri de probaţiune din 3 judeţe – Bistriţa-Năsăud, Alba şi Sibiu au intrat în greva foamei

Consilieri de probaţiune din 3 judeţe – Bistriţa-Năsăud, Alba şi Sibiu au intrat ieri în greva foamei, iar cei rămaşi la sedii au protestat prin grevă japoneză, potrivit unui comunicat de presă remis de Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune. Oamenii sunt nemulţumiți de faptul că nu şi-au primit integral salariile de la începutul acestui an.

Sute de angajaţi ai Serviciilor de Probaţiune din întreaga ţară au recurs, ieri, la diverse forme de protest, nemulţumiți de faptul că nu şi-au primit integral salariile de la începutul acestui an.

În 02.04.2024, 300 de consilieri de probaţiune din toată ţara, afiliaţi sau neafiliaţi Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune şi ai Sindicatului PROLEX din România, au protestat în faţa Palatului Victoria din Bucureşti, ca urmare a faptului că nu şi-au primit integral salariile de la începutul anului.

Consilieri de probaţiune din 3 judeţe – Bistriţa-Năsăud, Alba şi Sibiu au intrat în greva foamei, iar cei rămaşi la sedii au protestat prin grevă japoneză”, anunţă, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune, informează news.ro.

O delegaţie din care au făcut parte consilieri, şefi servicii din mai multe judeţe, dar şi liderul sindicatului a fost primită în audienţă de către şeful Cancelariei Prim Ministrului, primind promisiuni conform cărora „Guvernul va identifica o soluţie, până la data de 01.05.2024 pentru completarea bugetului Direcţiei Naţionale de Probaţiune pentru tot anul 2024”.

În caz contrar, consilierii de probaţiune spun că vor reveni la forme radicale de protest, cum este cea a grevei foamei.