Tabloul candidaturilor pentru Primăria Bistrița din 2020 mai cuprinde un personaj: Ionuț Simionca, PMP! Vezi sondajul care-l scoate în față pe deputat

Cu un an înainte de alegerile locale, chiar atunci când previziunile anunțau o luptă anostă și fadă în lupta pentru Primăria Bistrița, nume interesante vin să întregească tabloul candidaților. Dacă până acum, în mod oficial există doar două nume, cel al candidatului PSD Cristian Niculae alături de cel al ALDE – Gelu Muthi, precum și un candidat oficial al PNL, cel mai probabil Ioan Turc, stiridebistrita.ro competează acest tablou cu încă trei posibile candidaturi.

Despre „imobiliarul” Marius Negrea deja am discutat, intenția de a intra în jocul electoral fiind cât se poate de reală. Apoi există un candidat care are toate șansele să bulverseze campania electorală din primăvara lui 2020 – Doris Rai – un personaj care deși declarat retras din politică, face un joc de imagine „civic” destul de interesant, postările sponzorizate ale divei bistrițene fiind privite cu mare atenție de posibilii contracandidați. Pentru cele două personaje încă nu am indetificat partidele de susținere, dar timp mai este.

Deși nu este o surpriză, posibilia candidatură a actualului deputat PMP de Bistrița-Năsăud – Ionuț Simionca – poate fi susținută inclusiv de un sondaj recent efectuat de CURS la comanda PMP, desigur. În acest sondaj Simionca câștigă alegerile unui eventual tur II de scrutin în fața altor personaje politice locale: Ovidiu Crețu, Cristina Iurișniți (?), Ioan Turc, Gelu Muthi, sau chiar Radu Moldovan!

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 februarie – 12 martie 2019 pe un eșantion de 800 de respondenți, votanţi în vârstă de 18 ani.

Contactat telefonic de redacția stiridebistrita.ro, Ionuț Simionca declară că încă e prea devreme pentru a lua o astfel de decizie, cea de a candida pentru fotoliul de primar al Bistriței, dar nici nu infirmă gândurile legate de acest aspect:

„Deocamdată vreau să-mi duc la bun sfârșit mandatul și proiectele mele, unul dintre acestea fiind Autostrada Nordului, un proiect important pentru care lupt. Până la finele mandatului vreau să mă asigur că acest proiect legislativ va trece și bistrițenii vor putea beneficia de această autostradă, care va include și centura orașului. E prea devreme să vorbest de alte candidaturi, nu exclud o candidatură, dar e încă devreme” – a declarat Simionca pentru stiridebistrita.ro.

Cel puțin pentru noi, mesajul este cât se poate de clar. Faptul că o astfel de candidatură nu se exclude, iar un sondaj comandat tocmai de partidul pe care acesta îl reprezintă are astfel de rezultate, ne „obligă” să punem numele deputatului în tabloul posibililor candidați, iar dacă proiectul Autostrăzii Nordului va intra într-o viitoare inițiere, atunci posibil să avem și un proiect „tractor” în campanie.

Cu toate aceste nu trebuie uitat faptul că Alianța USR-PLUS „amenință” cu câștigarea Primăriei în 2020, dar încă nu se cunoaște candidatul (posibil unul dintre cei doi „neafiliați”), idem în cazul ProRomânia, dar mai ales posibilia intrare în acest joc a baronului Radu Moldovan!

Comentarii

Balan Marius- e...

10.04.2019 15:06

Grija mare numai la Spatiile verzi ca altfel va faultam de nu va vedeti. Pana la alegeri mai trebuie sa ascultati si sa apofundati multe subiecte.

Adauga comentariu