Sute de persoane din țară și străinătate vor colinda pe străzile orașului. „Vinovatul” de servici – Adi Pascu, un coregraf aparte

Răsărit dintr-o generație cu blugii rupți, nonconformist și puțin mucalit, Adrian Alexandru Pascu este un coregraf tânăr și neliniștit venit parcă să umple din golurile unui domeniu atât de târât în derizoriu: folclorul!

Plin de energie, că bâțâie și când crezi că stă locului, Adi s-a înfipt bine în ansamblurile pe care le coordonează. Mai nou s-a „instituționalizat” la Centrul Județean pentru Cultură (CJC) unde este coregraful ansamblului folcloric „Dor  Românesc”. Mai are multe „disticțiuni și presidențe” pe care le vom omite voit, aici și acum.

Ideile lui năstrușnice vin ca loviturile de bunerang în CJC, răsfrângându-se tot asupra lui. Ultima „boacănă” pe care Adi Pascu a născocit-o este adunarea la Bistrița a nu mai puțin de 15 ansabluri din țară, dar și din Republica Moldova (Glodeni și Chișinău) și Ucraina (Cernăuți), într-un eveniment denumit ”Crăciun în Bistrița-Năsăud”. Toate aceste ansambluri, mai bine de 350 de oameni,  vor colinda efectiv pe străzile orașului în data de 20 decembrie, ora 15:30, cu pornire din zona Gării, prin Decebal, Andrei Mureșanu și Năsăudului, până în curtea Muzeului Județean.

În data de 21 decembrie, toate formațiile „cantonate” la Bistrița vor face un spectacol în curtea Muzeului începând cu ora 16:00. Ziua de 22 decembrie aduce apogeul colindelor din nou pe străzile orașului, de această dată fiind vorba de 700 de persoane, alăturându-se și ansambluri din județ.

Dragostea reală a acestui coregraf față de folclor, combinată cu nebunia frumoasă a unui tânăr extrovertit, nu pot să dea naștere decât unor evenimente autentice și reușite.

 

Adauga comentariu