SURSE: Radu Moldovan vrea să aducă IKEA la Bistrița! Locația probabilă a magazinului retailerului suedez – Wonderland

Liderul mondial în vânzarea de mobilier și decorațiuni, IKEA Group, cochetează cu ideea deschiderii unui magazin în zona metropolitană a Bistriței, asta după ce negocierile cu administrația locală din Cluj-Napoca ar fi eșuat.

Retailerul suedez are în România, în acest moment, două magazine, ambele în Capitală, unul dintre acestea fiind și cel mai mare magazin IKEA din sud-estul Europei. Suedezii au și un plan de extindere a rețelei în țara noastră, următorul magazin urmând a fi deschis lângă Timișoara, la Dumbrăvița, în cursul anului viitor, conform stiripesurse.ro.

În planul de extindere al IKEA s-au aflat Brașovul și Cluj-Napoca, ultimul fiind scos din schemă la masa tratativelor cu administrația Boc. Sudezeii, însă, doresc o poziționare în zonă, astfel încât, în tratative a intrat și Bistrița.

Consiliul Județean ar fi cel care ar pune la dispoziție terenul necesar construcției, cu tot ceea ce înseamnă infrastructura necesară, iar varianta cea mai optimă în acest sens ar fi chiar zona Wonderland din Unirea.

Contactat telefonic, Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a declarat că nu confirmă și nici nu infirmă această informație:

„Consiliul Județean, în permanență, va face tot ce ține de el pentru orice lucru care poate aduce bunăstare și dezvoltare județului. Punctual, nu pot nici să confirm, nici să infirm această informație. Dar, în general și de principiu, orice lucru care poate fi benefic în județ și pentru cetățenii lui, CJ este la post și caută soluții”, a precizat Radu Moldovan pentru stiridebistrita.ro.

Magazinele IKEA oferă aproximativ 10.000 de produse de mobilier și soluții accesibile pentru acasă. IKEA Group deține și operează 355 de magazine în 29 de țări.

Adauga comentariu