SURSE: Hotel-Castel DRACULA a fost adjudecat de un investitor local pentru 1,63 milioane de euro

Simbolul turistic al județului Bistrița-Năsăud, Hotelul Castel DRACULA din Piatra Fântânele, a fost adjudecat, în sfârșit, de către o entitate privată, în urma unei licitații organizate de firma care se ocupă de insolvența fostului operator al imobilului.

Sursele noastre susțin faptul că imobilul și terenul aferent au fost adjudecate de un investitor local al cărui nume este încă păstrat la capitolul „confidențialitate”, conform contractului încheiat între acesta și CITR, o firmă de specialitate, parte a Ipetum Group, care se ocupă de administrarea insolvenței Agro Invest Prod, societatea care administra Hotel-Castel Dracula.

Intenția de vânzare a acestui edificiu, precum și a altor astfel de imobile aflate sub patronajul lui Ion Moldovan (Agro Invest Prod), a fost una mai veche, iar prețul inițial cerut pentru „locașul” Contelui Dracula a fost de 7 milioane de euro. Evident, suma a fost scăzută treptat, iar odată cu preluarea administrării firmei mamă de către cei care se ocupă de insolvență, prețul de pornire a licitației acestui imobil a fost stabilit în jurul sumei de 1,5 - 1,6 milioane de euro.

Deocamdată aflat la capitolul confidențialitate, investitorul care a pus mâna pe Hotel-Castel Dracula ar fi scos din buzunar suma de 1,63 milioane de euro, fiind declarat câștigător al acestei licitații.

Hotelul are 63 de camere duble, 3 apartamente din zona „deluxe”, fiecare dintre acestea având câte o poveste, un bar poziționat strategic într-un turn, cu priveliște unică, două săli de restaurant, cripta cu sicriul lui Dracula, dar și spații de petrecere a timpului, precum și terenuri pentru sport. În imediata apropiere a Hotelului există și o pârtie de schi dotată cu un telescaun.

Comentarii

maieru lutuu

11.09.2020 18:07
bine ca vand astia emblema tursistica la un pret derizoriu, este o rusine sa vanda emblema judetului cu 1,5 milioane din 7 milioane, inca ceva licitatiile se fac in lei, aveti mare grija si verificati daca s-o vandut in euro.. ca daca s-o dat cu 1,7 milionae de lei este hotie pe fata, hotie cat cuprinde

maieru lutuu

13.09.2020 00:45

cand am fost eu cu 1,9 milioane de euro cash mi so aruncat duma ca castelu are datorii mai mult decat dau eu, si ca se vinde cu 5-6 milioane...smecherasii de la firma ce lo luat mreu aveau free la camerele vip, ca acum imi dau seama cai tot vedeam la balconu de la intrare.. este un blat fara scrupule... lo falimentat cu interes

Adauga comentariu