Surprize-surprize cu beculețele de sărbători. Primăria mută centrul de greutate a decorațiunilor proaspăt achiziționate, de pe Pietonal în alte două locuri de interes obștesc.

Nu mai e nicio surpriză faptul că mai marii urbei nu se uită la bani când vine vorba de cheltuieli „în folosul comunității”, jocurile de lumini specifice sărbătorilor de iarnă, ghirlandele luminoase și figurinele din ce în ce mai șmechere, completându-se în acest an cu încă o tură de efecte.

Toată distracția luminiscentă ne costă aproape un sfert de milion de lei. Achiziția din acest an în ceea ce privește iluminatul ornamental festiv vine în completarea celor deja existente și pe care le-am admirat anul și anii trecuți.

Astfel, pe Calea Moldovei, vom avea, pe lângă cele existente din anii anteriori, încă 23 de figurine noi, costul de achiziție pentru o singură bucată fiind de 803 lei, alte 28 de figurine vor fi amplasate pe strada Andrei Mureșanu, pentru acestea prețul de achiziție per bucată fiind de 841 lei. Și strada Năsăudului va beneficia de figurine proaspete, 15 la număr, o figurină costând 830 lei. Gheorghe Șincai va avea în acest an de un plus de 30 de bucăți de con luminos, la o valoare totala de 18.908 lei.

Surpriza din acest an constă în echiparea a două zone de interes cu diferite efecte luminoase, după cum urmează:

Piațeta din fața Palatului Culturii va fi dotată cu o cupolă luminoasă în valoare totală de 31.398 lei, cilindrii luminoși în număr de 13, la valoarea de 905 lei bucata, un ditamai omul de zăpadă de 6.092 lei, alături de un Moș gigant ce cântărește alți 7.305 lei. În completarea acestora mai vin 15 figurine în valoare totală de 22.218 lei.

Parcul din fața Sinagogii de pe bulevardul G-ral Gr. Bălan va fi și acesta împodobit spre bucuria copiilor și jertfa bugetară cu trei pinguini  de 11.284 lei, piesa de rezistență fiind o fântână cu efecte speciale în valoare de 31.311 lei. Alte 48 de figurine la 733 lei per bucată, vor completa feeria pe același bulevard.

Piața Centrală și Pietonalul vor avea 30 de bucăți de 20 m de cablu luminos proaspăt, preț total 4.836 lei.

Iluminatul ornamental festiv va funcționa în perioada 5 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018. Pornirea, respectiv oprirea zilnică se realizează odată cu aprinderea/stingerea iluminatului public prin fotocelule.

 

Adauga comentariu