Sunt martori ai unor drame, absorb încărcătură psihică și emoțională, dar rămân stânci în momente critice. Apoi se înmoaie și știu să fie oameni... JOS PĂLĂRIA, IPJ BN!

Viața de polițist nu este întotdeauna una simplă, iar polițiștii nu poartă în misiunile lor o vestă anti-sentimente. Se transformă în magneți de emoții, își păstrează sângele rece și își fac meseria.

Nu e ușor să fi martorul unor evenimente în care sunt implicați oameni și dramele lor. Să participi la anumite tragedii din viața altora și să rămâi impenetrabil emoțional, mai ales în situații în care sunt la mijloc copii nevinovați.

În iunie 2016, două fetițe au rămas orfane, după ce părinții lor și-au pierdut viața într-un tragic accident, produs pe raza localității Susenii Bârgăului. Mașina condusă de bărbatul de 33 de ani, tatăl fetițelor, a lovit un parapet şi un stâlp de susţinere al reţelei electrice, răsturnându-se apoi în afara părţii carosabile. În autoturism se afla și mama…ambii au murit pe loc. Este doar un exemplu de eveniment la care polițiștii participă, alături de alți profesioniști căliți în munca sângelui rece, ambulanțieri, asistenți, medici, pompieri și chiar jurnaliști, toți fiind prezenți acolo din prisma meseriei pe catre fiecare și-a ales-o.

Revenind la cazul prezentat mai sus, cele două fetițe, pe atunci de 2 și 4 ani, au rămas în grija bunicilor care locuiesc în Prundu Bârgăului. Îndurerați de pierderea copiilor, cei doi își cresc cu greu nepoțelele din cauza problemelor financiare. An de an, pe lângă ajutorul primit de la cei care le știu greutățile, polițiștii s-au implicat și au dat o mână de ajutor ori de câte ori a fost nevoie.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, vineri, 4 ianuarie a.c., reprezentanți ai IPJ BN, împreună cu alți polițiști care le știau trista poveste au fost în vizită la fetițe și le-au dus cadouri, de care s-au bucurat foarte tare. Bunicilor le-au dăruit bonuri de cumpărături, în valoare de 1200 de lei, ca să se descurce mai ușor cu cele necesare.

Gestul polițiștilor ne readuce aminte că această meserie este practicată de oameni! Jos pălăria, IPJ BN!

 

Adauga comentariu