Stupefianta declarație a zilei – Doina Pană (aplauze anticipate): „Începem să fim o forță la nivel de agricultură în Uniunea Europeană!”

Nu știm unii ce fumează, dar trebuie să fie marfă de calitate! Deși ne așteptam ca Călin Popescu-Tăriceanu (iertați cacofonia) să dea declarația zilei, aceasta a venit din partea unui alt politician, mai neaoș, deputatul bistrițean cu frică de Dumnezeu și gherile rezistace înarmate – Doina Pană!

Vicepreședintele PSD, în avântul său pionieresc de a da peste bot opoziției „nihiliste”, ălora de nu văd realizările PSD, în special consilierii județeni ai PNL, a transmis informația pe care o țară întreagă o așteaptă de cel puțin 29 de ani:

„Începem să fim o forță la nivel de agricultură în Uniunea Europeană”!

Contextul în care fostul ministru a făcut această mirobolantă afirmație a fost legat de orbul găinilor pe care opoziția locală îl are atunci când e vorba de marile realizări ale PSD, ceea ce nici noi nu contestăm (orbul găinilor), inițial fiind vorba de cei peste un miliard de euro intrați în județ din 2012 încoace, apoi de absorbția fondurilor europene în domeniul agricol:

„În urmă cu patru zile s-a stabilit clar că România este pe primul loc în UE la atragerea finanțărilor  în agricultură, iar aici nu ne referim la plăți directe, dar și la plăți directe suntem pe primul loc, adică din 1,801 miliarde de euro alocați, s-au absorbit 1,793 miliarde (...) Eu zic că nu-i lucru puțin, ÎNCEPEM SĂ FIM O FORȚĂ LA NIVEL DE AGRICULTURĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ – a delirat Doina Pană.

Ce a omis Pană să declare este cine și cum a stabilit clar aceste lucruri, unde a apărut acest top și care sunt efectele vizibile în acest sens, având în vedere că tăranul român își ară pământul tot cu boii, că suprafețe mari de teren sunt în paragină, că sistemele de irigații există dar lipsesc cu desăvârșire, etc.

Că s-au atras fonduri, nu contestă nimeni. Că sunt bani disponibili pentru România, la fel. Dar să declari că începem să fim o forță la nivel de agricultură într-o Europă cu foarte mulți ani în față în special în acest domeniu, este puțin cam exagerat.

În Bistrița-Năsăud se face agricultură în cel mai bun caz cu un tractor care poate deveni sicriu pentru unii gospodari, așa cum s-a întâmplat de trei ori numai în acest an. Asocierile sunt încă privite circumspect de agricultori, în Florești și Nimigea se merge la câmp cu sapa, căruța este încă mijlocul de transport al multor țărani din Bistrița-Năsăud, iar programele agricole îi „încurajează” pe aceștia să-și arunce producțiile la gunoi, sau, în cel mai bun caz, la animale.

 

 

 

Comentarii

Balan Marius- e...

23.10.2018 13:41

Vai ce declaratie iresponsabila de incepator politruc. Domana draga , nu e de ras cu gura pana la ureci. Cu 5 milioane de ha vandute la arabi, turci, italieni etc; chiar suntem in BUDA ! Dumneata sti ce vorbesti acolo ?

Adauga comentariu