Strategia noului ministru al dezvoltării, Daniel Suciu: „urmez programul de guvernare la virgulă, de la fața locului”! Fostul premier Tudose îl bagatelizează

Deși s-a stat cu o oarecare temere în ceea ce privește validarea celor două propuneri social-democrate de către președinte, Iohannis a făcut gestul și viața poate merge mai departe: interimatele de la transporturi și dezvoltare se încheie, Răzvan Cuc și Dani Suciu se pregătesc de jurământ și apoi de muncă.

Noul vicepremier si ministrul al dezvoltării, bistrițeanul Dani Suciu, susține faptul că singura lui strategie este de a duce la îndeplinire programul de gurvernare, dar de la fața locului, de acolo unde se întâmplă:

„Vreau sa ma pun foarte repede la curent cu dosarele pe care Ministerul le are la presedintia Consiliului Uniunii Europene si apoi sa ma asigur ca tot ceea ce am promis romanilor prin programul de guvernare, si care este in sarcina Ministerului, va fi pus in practica la virgula. Mai vreau sa spun ceva. Vreau foarte mult sa vorbesc de la fata locului despre toate proiectele de infrastructura si despre toate proiectele care se deruleaza. Voi face acest lucru foarte mult de la fata locului – a spus Suciu la RealitateaTV, citat de observatorbn.ro.

Unul dintre răzvrătiții PSD, fostul premier Mihai Tudose, susține faptul că oricine este numit în vârful celor două ministere, transporturi și dezvoltare, nu contează! E vorba doar de niște nume care vor semna la ordinul lui Dragnea:

„Eu vă spun că nimeni întreg la minte nu-și asumă funcția de ministru al Transporturilor și al Dezvoltării pentru că acolo șef este domnului Dragnea. Acolo nimeni nu are dreptul să facă nimic. Acolo nimeni nu are voie să dea un telefon la marile companii, nu are voie să miște un deget. Oricine este acolo trebuie doar să semneze ceea ce fac niște subordonați la ordinul domnului Dragnea” – a declarat Tudose citat de bistritaexpress.ro.

Cele două declarații însă se leagă, atât cea a noului ministru Suciu, cât și cea a fostului premier Tudose. Suciu spune că va urma la virgulă programul de guvernare al ministerului, iar Tudose afirmă că Dragnea decide se și cum. Având în vedere faptul că Dragnea este creatorul programului de guvernare „la virgulă”, cele două declarații sunt corecte și logice, mai mult, se completează.

Ceea ce aduce Suciu „nou” în acestă ecuație este acel „de la fața locului”. Această „abordare” ne duce cu gândul spre Ioan Deneș, ministrul apelor și pădurilor, tot bistrițean, care pune în aplicare programul de guvernare de la fața locului, adică echipat de inundații, fotografiat cu un sac de nisip, sau cu grebla-n mână la cules pet-uri pe Bicaz.

Adauga comentariu