Strada cu cel mai găunos asfalt din Bistrița – Colibiței – intră în reabilitare după ani întregi de indiferență și impotență administrativă

Cea mai „bombardată” stradă din municipiul Bistrița va intra în reabilitare din data de 15 mai 2018. Strada Colibiței prinde, în sfârșit, undă verde după mult timp în care pleiada de edili ce s-a perindat prin Piața Centrală nr.6 nu au reușit să o scoată din „zona de război”.

Contractul „Reabilitare strada Colibiței și creare acces auto între strada Arțarilor și strada Colibiței” a intrat în vizorul municipalității încă din 2010 când au început să apară primele promisiuni în acest sens. Proiectul cuprinde modernizarea întregii stăzi Colibiței, aporximativ 1 km, în care intră lucrări de amenajare trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare și asfaltare carosabil, o bretea de legătură între străzile Colibiței și Arțarilor, decongestionând astfel traficul de pe Bulevardul Decebal și Strada Andrei Mureșanu, iluminat public stradal, dar și lucrări de modernizare a trecerii de cale ferată.

Pentru ultimul obiectiv sunt cuprinse două loturi de lucrări, unul pentru trecerea de cale ferată de la intersecția străzilor Andrei Mureșanu și Drumul Dumitrei Vechi, unde este vorba de montarea unor dale elastice și montarea unei instalații de semnalizare, iar al doilea lot prevede relocarea unui cablu și a unui stâlp electric, în această fază fiind vorba de 184.000 de lei fără TVA.

Lucrările vor fi executate de falimentara firmă a Consiliului Județean - SC LDP SA - firmă ce va încasa pe acest proiect 2,4 milioane de lei, bani din bugetul local al municipalității

Pe perioada lucrărilor, 15 mai 2018 – 1 iunie 2019, participanții la trafic și riveranii sunt rugați să folosească trasee alternative, în speță strada Andrei Mureșanu, Mesteacănului și Florilor, ocolirea fiind posibilă pe strada paralelă, peste linie, strada Poienii.

Adauga comentariu