Stop Justiției de partid. Referendumul, obligatoriu pentru Parlament

„Nu recunosc nici un tribunal în afară de Marea Adunare Naţională”. Așa s-a apărat Nicolae Ceaușescu în procesul de la Târgoviște, din decembrie 1989. În decembrie 2019, vom marca 30 de ani de la prăbușirea oficială a comunismului, dar visul găștii din jurul lui Liviu Dragnea este același: transferarea justiției din mâinile judecătorilor în mâinile politicienilor, la discreția lor.

Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR resping pe bandă rulantă în Parlament cererile de ridicare a imunității. Mai mult, în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, senatorii nici măcar nu au dat un vot, deși DNA a cerut, de șase luni de zile, un lucru simplu: să îl poată urmări penal pe șeful Senatului, ca pe orice cetățean.

Recent, prin noul Cod penal, termenele de prescripție au fost micșorate, pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz în serviciu. În plus, Secția specială pentru anchetare a magistraților (creația parlamentarilor PSD) a cerut de la DNA dosarul Teldrum, pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de acuzațiile care i se aduc. Liderul PSD este acuzat că, pe vremea când era președinte al CJ Teleorman, a constituit un grup infracțional organizat, care ar fi permis firmei controlate de Dragnea să câștige, ilegal, licitații organizate de CJ.

Pentru Ceaușescu a fost nevoie de o Revoluție. Acum avem însă mijloace democratice. Ne putem opune prin vot imunității pe care și-o dorește o gașcă de privilegiați din PSD. De aceea, președintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe teme de justiție. Prima întrebare – sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? A doua întrebare – sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției?

Ca să se apere, liderii PSD au recurs la manipulare, repetând cuvântul „consultativ” dorind dă inducă oamenii în eroare. Termenul de referendum „consultativ” NU există nici în Constituție, nici în legea referendumului!

Este un cuvânt inventat de unii politicieni din PSD, pentru momentele când voința populară nu le mai convine. Referendumul convocat de președinte este unul pe teme de interes național. Curtea Constituțională a stabilit deja, de câțiva ani, că aleșii sunt obligați să transpună rezultatul referendumului, iar cei care susțin contrariul se agață de chestiuni de procedură.

În timp ce unele referendumuri produc rezultate directe (modificarea Constituției, suspendarea președintelui) referendumul pe teme de interes național produce rezultate indirecte, dar tot obligatorii! Adică, necesită intervenția altor organe (Parlament, Guvern) pentru a pune în operă voința poporului. În cazul de față, Parlamentul și Guvernul nu vor avea voie să legifereze contrar voinței populare, ci doar în sensul votului dat de dumneavoastră.

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii și pentru respectarea valorilor Uniunii Europene. PNL este partenerul președintelui Klaus Iohannis în acest demers și se angajează în fața alegătorilor că va veghea pentru ca voința lor să fie respectată de autorități.

 

Acest material este publicitate politică.

 

 

 

Comentarii

ucu

06.05.2019 08:38

O imbecilitate crasa, marca Mandolina si Batistuta...Cibe poate crede asemenea cretinitati?????????????

Balan Marius- e...

06.05.2019 10:52

Eu cred in asemenea imbecilitati. Ca atare un mare DA la referendum si un mare DA pe buletinul de vot pt. RARES BOGDAN care este prietenul meu  si care m-a informat corect in toti acesti ani de privitor la REALITATEA tv.

Leon

06.05.2019 13:41

La referendum-ul din 2009, aproximativ 8 milioane de români au votat pentru trecerea la un Parlament unicameral și pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Cu toate ca referendum-ul a fost validat, politrucii au ignorat vointa poporului, sustinand că a fost vorba  despre un referendum consultativ.  Ba mai mult , nu numai ca nu a fost redus numarul de parlamentari, dar după alegerile din 2012, desfăşurate după un alt sistem electoral, numărul lor a crescut la 588, fata de anul 2009, cand Parlamentul era format din 471 de deputați și senatori. Aflăm acum că termenul de referendum „consultativ” NU există nici în Constituție, nici în legea referendumului! Prin urmare, la alegerile din 2012, PSD si PNL , reuniti in USL, o alianță politică parlamentară și preelectorală,  constituită la 5 februarie 2011, si-au bătut joc de vointa populara exprimată la referendum-ul din 2009. In aceste conditii, ce credibilitate mai are Partidul Național Liberal, ca sa invite populatia la referendum-ul din 26 mai 2019 pe  teme de justitie, cand cu 10 ani in urmă, a ignorat cu nesimtire un referendum valid? 

Adauga comentariu