Știați că în Bistrița-Năsăud există o campanie denumită „M.A.I. aproape pentru siguranța cetățeanului”? NU e destinată structurilor interne sau operatorilor 112!

În anumite situații, cum este cea actuală în care cazul de la Caracal a scos la iveală putregaiul sistemului românesc legat exact de „siguranța cetățeanului”, anumite instituții ar trebui să tacă, să treacă pe modul silent și să nu mai iasă public cu acțiuni consumatoare de resurse și fără nici o aplicabilitate în viața reală.

Este vorba de campania „M.A.I. aproape pentru siguranța cetățeanului” inițiată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud în colaborare cu celelalte structuri din cadrul Ministreului Afacerilor Interne și care vizează „creşterea gradului de siguranţă prin informarea tinerilor, elevi de liceu cu privire la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, din mediul urban şi mai ales cel rural, de pe raza judeţului”.

Adică o serie de acțiuni în care lucrătorii M.A.I. din județul Bistrița-Năsăud povestesc tinerilor de vârsta Alexandrei și a Luizei, poate chiar și mai mici, despre „petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă”. Apoi își prezintă câinii, mașinile și armamentul din dotare și le vorbesc acestora despre accederea în învățământul din structurile prorpii. O serie de activități bifate într-un raport, fără niciun feedback, fără nicio relevanță.

Cum ar putea vorbi despre „siguranța cetățeanului” având practic, nu teoretic, demostrația opusului? Ce le pot spune lucrătorii din M.A.I. adolescentelor de 14-15 ani aflate într-o ipotetică răpire, căci Alexandra a urmat niște pași firești și s-a stins sigură că va fi salvată?

Cum M.A.I. poți spune unui copil să aibă încerede în 112, să sune când este în pericol căci, nu-i așa, structurile din cadrul M.A.I. sunt aproape pentru siguranța lor?! Alexandra a procedat M.A.I. mult decât corect, în plus a avut convingerea că cei din spatele convorbirilor o vor localiza, căci încrederea ei în aceste structuri era deplină.

Nu ar fi fost M.A.I. interesante aceste acțiuni, chiar cu aceeași titulatură, să fie îndrepate către cei din interior, către angajații din aceste structuri, către polițiștii care te iau peste picior când tu, un țânc, le ceri ajutorul? Sau către operatorii de la 112 iritați de faptul că tu, un copil împietrit de frică, bătut și violat, nu ești în stare să le dai o adresă exactă?!

În anumite situații, instituțiile statului ar trebui să tacă...  

Adauga comentariu