Start sezon estival la Băile Figa – singurul loc de tipul aqua-spa din județ! La Bistrița, Aquapark-ul rămâne la nivel de abureală

Bazine cu apă, dacă se poate încălzită, șezlonguri, tobogane, piscine interioare, saune, locuri de joacă speciale pentru copii, terasă pentru o gustare sau băuturi răcoritoare, toate aceste sunt descrierea pe scurt a unui loc visat de bistrițeni. Becleanul le are deja de câțiva ani, iar investițiile continuă! La Băile Figa...

Acolo unde s-a dat startul sezonoului estival 2019, un sezon atât de așteptat de toți iubitorii genului, în special după o perioadă plină doar de coduri și avertizăti de vreme rea. Nicu Moldovan, primarul Becleanului, cel care a avut viziunea și a pariat pe acea mlaștină, a „inaugurat” acest sezon nu prin tăiere de panglică și spectacole folclorice megalomanice și nici cu prelați alături, ci printr-o simplă baie în bazinele pline deja de turiști, dar și printr-o „sedință” relaxantă în saună.

„Azi (n.r. – sâmbătă, 8 iunie 2019) am dat startul unui nou sezon estival aici, la Băile Figa, mai nerăbdător ca oricând, căci vremea nefavorabilă din ultima perioadă ne-a cam dat marii emoții. Azi au fost peste 200 de turiști care au beneficiat de toate bazinele, în aer liber sau acoperite, apa fiind foarte plăcută peste tot. Avem bazinul dedicat copiilor cu apă încălzită la 32 de grade, la fel și bazinul mare, principal, dar și în celelalte bazine apa a fost foarte bună și s-a îmbinat perfect cu vremea de afară” – ne-a declarat Nicu Moldovan aproape de sfârșitul primei zile de „bălăceală” de la Figa din acest sezon.

Istoria staţiunii Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată. Aici au fost incluse Băile Figa, Complexul Balnear Toroc de la Dej și Băile Cojocna. 1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa, restul banilor mergând la băile de la Cojocna şi la Dej.

Epopeea Băilor Figa nu s-a oprit acolo, căci au urmat și alte investiții, până acum fiind investiţi peste 5 milioane de euro. Extinderea va continua, în ciuda și spre exasperarea altora, și în acest an, banii fiind deja puși deoparte. Lucrările nu vor începe în timpul sezonului, pentru a nu deranja turiștii, ci doar către finalul acestuia, undeva la sfârșit de august. Sezonul turistic la Figa se încheie în preajma datei de 15 septembrie.

„Vom atinge un prim vârf în perioada imediat următoare când așteptăm la Figa undeva la o mie de turiști zilnic, având în vedere sărbătorile care urmează, fiind vorba de Rusalii și sărbătoarea noastră, de aici – Înstruțatul Boului! Toate sunt pregătite și vom avea grijă ca totul să funcționeze optim pentru turiștii noștri” – a precizat Nicu Moldovan.

Băile Figa reprezintă singurul loc din Bistrița-Năsăud unde se poate beneficia de astfel de bazine cu apă și de condiții de petrecere a timpului în aer liber, singurul aqua-spa dedicat maselor de turiști. Bistrița continuă bâlbele și investițiile legate de Pârtia Cocoș. Nici Ștradul Municipal nu a reușit să fie un punct de atracție, fiind vorba doar de o reșapare deplorabilă a unui concept comunist dedicat unui mic orășel, surclasat de privați de prin Prundu-Bîrgăului sau alte locații.

Promisiunile AquaPark-ului din Wonderland sunt predate de la cel care timp de 3 mandate s-a orientat către o pârtie ineficientă de schii, cu maxim 10 zile pe an de funcționare, către un viceprimar cu aspirații, dar fără viziune, un continuator de proiecte dedicate eșecului. AquaPark-ul Bistriței, dacă era preferat în detrimentul pârtiei, era acum o concurență serioasă Băilor Figa, dar și așa numai la nivel de hârtie.

Băile Figa continuă dezvoltarea, iar introducerea acestora în rețeaua națională a stațiunilor nu face decât să ridice valoarea zonei, a zonei Becleanului și nu a reședinței de județ. Nicu Moldovan persistă și insistă în acest concept, pe când cuplul Crețu-Niculae își trimite struții la schiat pe nămol, fără împachetări!

Programul de lucru la Parcul Balnear „Băile Figa” Beclean în perioada sezonului estival (08.06.2019 – 15.09.2019)

ORAR :   ZILNIC de la orele 8:00 la orele 21:00 

Taxele pentru serviciile oferite la Parcul Balnear „Băile Figa” Beclean:

1. Taxa de intrare în Parcul balnear (şezlong inclus in pret in limita disponibila)            

Copii sub 7 ani acces gratuit (făra brăţara) - 15 lei / brăţară TVA inclus(brăţara distinctă de alta dimensiune)

 

2. Taxa de intrare în interiorul complexului (bazin interior)

10 lei / brăţară TVA inclus

 

3. Taxa pentru terenul de fotbal

30 lei  /oră – extrasezon TVA inclus

 

4. Taxa pentru terenul de tenis

10 lei / oră TVA inclus

 

5. Taxa pentru jacuzzi

2 lei / 20 min. TVA inclus

 

6. Taxa pentru saună

2 lei / 20 min. TVA inclus

 

7. Taxa pentru fitness

2 lei / oră TVA inclus

 

8. Abonament intrare

50 lei / lună TVA inclus dacă au avut încheiate abonamente în extrasezon inclusiv luna aprilie

 

9. Taxa de acces utilizare tobogane  „AquaLand”

10 lei / brăţară  *   TVA inclus

 

10. Contravaloare cheltuieli utilizare „Casă Poartă”

50 lei/ zi TVA inclus

 

 

*Pentru accesul la tobogane se va face dovada deţinerii a două brăţări: una de intrare în incinta Parcului Balnear şi una pentru accesul la tobogane.   

 

foto - arhivă

 

Adauga comentariu