Start sezon de schi la Bistrița! Vezi cine și-a sacrificat singura zi din an în care schiază, dar și ce zic unii despre „noua” pârtie (FOTO-VIDEO)

După aproape o lună de bâlbe și scuze referitoare la demararea unui nou sezon pe pârtia de schi Cocoș de lângă Bistrița, a venit și momentul mult așteptat de mica dar conștiincioasa comunitate de schiori: sezonul de schi a început! Sperăm să și țină...

Primarul Ovidiu Crețu a fost miercuri, 9 ianuarie 2019, cel mai fericit dintre bistrițeni căci a reușit în sfârșit să dea în folosință mult trâmbițata pârtie de schi din Wonderland – complexul sportiv și de distracții al Bistriței, singurul obiectiv atins fiind chiar pârtia.

Astfel, câteva zeci de schiori au fost prezenți la ora anunțată de municipalitate la baza pârtiei pentru a se bucura de iarnă și de investiția ce a depășit de mult cifra de 5 milioane de euro. Primarul Crețu a venit, de această dată, fără echipamentul sportiv, acesta testând pârtia cu o zi înainte, singur, fără presă sau alți spectatori.

Unul dintre personajele bistrițene care au venit pentru o repriză de schi a fost și Gabi Balint, fostul internațional român, acesta fiind „acasă” de ceva vreme. Fotbalistul a declarat că nu schiază decât o singură zi pe sezon, anul acesta „riscând” pe Cocoș:

„Aveam și la Sîngeorz-Băi pârtie, când eram mic, dar nu exista teleschi sau telescaun, urcam 10 minute pentru a ne bucura de coborâre 30 de secunde. Pârtia Cocoș este frumoasă, acum să vedem dacă și zăpada este bună. Eu schiez doar odată pe an, o zi! Nu pot mai mult, am niște probleme la genunchi, mi se umflă și nu mai pot. Anul acesta am venit aici, nu puteam să ratez, fiind acasă. Anul trecut nu am fost, dar acum sunt aici. Încet-încet mă retrag către casă, aici e casa mea” – a declarat Balint la baza pârtiei Cocoș.

Unul dintre amatorii de schi, dar și de cuvinte, jurnalistul Adrian Linca, specializat în tematică sportivă, a tras și primele concluzii referitore la starea actuală a pârtiei:

„Se putea mai mult și mai bine după atâta chinuială. Dacă nu o să lucreze vara, niciodată nu o să iasă o pârtie bună iarna! Pârtia este foarte denivelată, multe pietre, e o pârtie pe care e greu să o acoperi iarna și dacă ninge doi metri. Nu sunt diferențe față de anul trecut” – a declarat jurnalistul după prima coborâre.

Primarul Crețu, însă, este mulțumit și a ținut să reamintească tuturor faptul că acestă pârtie este dedicată în exclusivitate bistrițenilor și nu turiștilor, aceștia fiind îndemnați să aleagă pârtiile din vecinătatea județului:

„Pârtia este pentru bistrițeni, nu este pentru turiști. În timpul săptămânii bistrițenii se duc la lucru, iar dacă ies de la lucru la trei sau la patru, nu apucă să schieze, în acest caz le oferim programul de la ora 18 până la 21, pe nocturnă, să schieze. În weekend nu este nocturnă, oamenii pot veni de dimineață la pârtie. Seara vom intra noi pentru lucrările de întreținere” – a spus Crețu.

Programul pârtiei de pe Cocoș este de luni până vineri între orele 9 și 21, iar sâmbăta și duminica până la ora 16:00. În perioada de funcționare a Pârtiei „Cocoş” operatorul serviciilor de transport în comun - SC Transmixt SA - pune la dispoziția celor interesați curse regulate pe traseul Stația nr 55 (Unirea nr. 254) – Stația Pârtie „Cocoș” și retur. În intervalul luni – vineri, mijloacele de transport în comun vor circula între orele 09.00 - 16.00, 18.00 - 21.00 iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 09.00-16.00.

Adauga comentariu